LØPER FOR EN GOD SAK: Terje Bøhn i Achilles er en av over 2000 løpere som deltar i puljen Byggebransjen for Kreftforeningen i Holmenkollstafetten, på et blandet lag fra Byggeindustrien/bygg.no, Bygg Reis Deg og Achilles. Foto: Svanhild Blakstad

Gir jernet for kreftsaken i Holmenkollstafetten

På lørdag stiller 136 lag og mer enn 2000 løpere fra byggenæringen til start i Holmenkollstafetten til støtte for Kreftforeningen.

I år er det femte gang at byggebransjen deltar i egen pulje i Holmenkollstafetten. Puljen ble etablert i 2013, etter at BackeGruppen sammen med Kreftforeningen og arrangøren IK Tjalve inngikk et samarbeid og samlet bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen i et kraftak mot kreft under vårens store løpefest i hovedstaden.

Deltakelsen mer enn doblet

– Da vi startet i 2013, stilte 66 lag fra bransjen til start. I år er det så langt påmeldt 136 lag, og vi har dermed mer enn doblet antallet på disse fem årene, sier markedssjef Ellen Døvle Kalland i Kreftforeningen, til Byggeindustrien.

Hun er storfornøyd med engasjementet fra byggebransjen og at det er så mange som støtter Kreftforeningen gjennom sin deltakelse.

– Samarbeidet med BackeGruppen , IK Tjalve og hele bransjen er utrolig verdifullt for oss. Byggebransjen er hyppigere rammet av kreft enn gjennomsnittet, og det er viktig at vi setter søkelyset på dette. Holmenkollstafetten er et lavterskelarrangement hvor alle kan delta, og målet er at deltakerne tenker litt ekstra over sin egen helse. Fysisk aktivitet kan bidra til å forebygge kreft, sier Døvle Kalland.

Hun opplyser at i løpet av disse årene har Kreftforeningen mottatt nærmere 1,2 millioner kroner fra byggebransjen gjennom det ekstra bidraget på 3000 kroner lagene gir til kreftsaken, i tillegg til startkontingenten.

– Vårt arbeid er basert på innsamlede midler og gaver. Denne støtten fra byggebransjen er viktig og er med på å bidra til at nye behandlingsmetoder utvikles raskere og at stadig flere overlever sykdommen, sier hun.

Hjertesak

Kommunikasjonskoordinator Thea Backe kan fortelle at BackeGruppen i år deltar med 10 lag og ca 130 løpere.

Thea Backe i BackeGruppen.

– Vi er veldig stolte av hva dette har blitt til og at det hvert år samles inn så store beløp til Kreftforeningen gjennom Holmenkollstafetten. Dette er virkelig en hjertesak for oss i Backe, og vi er utrolig glade for at så mange av våre kollegaer i byggebransjen er med, sier hun.

Holmenkollstafetten arrangeres for 87. gang og har i skrivende stund påmeldt 3040 lag og mer enn 45.600 deltakere til årets utgave.