Den nye Ponte San Giorgio i Genova står klar to år etter at Morandi-brua raste sammen. 43 mennesker omkom i brukollapsen. Foto: AP / NTB scanpix

Genova åpner ny bru, to år etter katastrofen

To år etter at 43 mennesker omkom da deler av en motorveibru raste ned over et boligområde i Genova i Italia, åpnes nå en ny bru med pomp og prakt samme sted.

Morandi-brua ble bygd på 1960-tallet og raste sammen 14. august 2018. En rekke bolighus under brua ble lagt i ruiner i den dramatiske ulykken.

Brua var i dårlig forfatning og var blitt lappet på i årevis, og det hadde ikke manglet på advarsler fra eksperter.

Brukollapsen rettet søkelyset på Italias nedslitte infrastruktur, og gjenoppbygging ble derfor et prestisjeprosjekt for italienske myndigheter.

De siste to årene har det blitt jobbet døgnet rundt for å bygge en ny bru, og mandag ble den 1.067 meter lange Ponte San Giorgio åpnet med president Sergio Mattarella til stede.

Flere etterlatte etter ofre for brukollapsen i 2018 valgte å holde seg unna.

– Vi vil ikke delta under åpningen, vi vil ikke være med på å gjøre denne tragedien til et karneval, sier Egle Possetti. Han mistet søsteren og ektemannen og de to barna hennes.

43 mennesker omkom da en del av Morandi-brua i Genova plutselig raste sammen 14. august 2018. 43 mennesker omkom og mange mistet boliger som sto under brua. Foto: AP / NTB scanpix