Flere moderne toaletter krever også strømuttak. Foto: Geberit
Flere moderne toaletter krever også strømuttak. Foto: Geberit

Geberit: For få strømuttak på norske bad

Sanitet- og møbelsprodusent Geberit advarer om at norske bad bygges med for få strømuttak til å møte fremtidens baderomstrender.

I en YouGov-undersøkelse gjort på bestilling fra Geberit, kommer det frem at det er lagt opp strøm i nærheten av toalettet på mindre enn hvert fjerde norske baderom, skriver Geberit i en pressemelding.

På nye baderom som er bygget eller pusset opp i løpet av det siste året, er tallet 29 prosent.

Dette mener sanitetsprodusenten er for lite.

38 prosent av de 1.000 deltakerne i den norske undersøkelsen svarer at de ønsker seg berøringsfri toalettskylling, 30 prosent et dusjtoalett, 42 prosent en funksjon for luftavsug i toalettet og 23 prosent et toalett med orienteringslys. Alle disse funksjonene krever strøm ved toalettet, skriver Geberit.

– I den nye undersøkelsen ser vi at nordmenn har mange ønsker til baderomsløsninger som krever elektrisitet ved toalettet. At så mange nye baderom ikke får installert strøm ved toalettet nå, blir et problem lenger frem i løypa. Forbrukerne vil da ikke få dekket sine behov, og dersom de vil gjennomføre allikevel, blir det uforholdsmessig dyrt, sier produktsjef Odd Skriden i Geberit i pressemeldingen.