on Ola Stokke, konsernsjef i Garda Sikring. Foto: Garda Sikring
on Ola Stokke, konsernsjef i Garda Sikring. Foto: Garda Sikring

Garda Sikring kjøper Nordnorsk Veisikring

Område- og veisikringsselskapet Garda Sikring har kjøpt opp Steigen-baserte Nordnorsk Veisikring AS.

Det skriver Garda Sikring i en pressemelding torsdag.

Garda Sikring jobber med sikring av kritisk infrastruktur som vei- og jernbane, industrianlegg, forsvarsanlegg, flyplasser, havner og idrettsanlegg. I pressemeldingen skriver de at de har hatt sterk vekst de siste årene. På bedriftsportalen proff.no kan man også se en kraftig omsetningsvekst fra omtrent ni millioner kroner i første regnskapsår 2017 frem mot rundt 36 millioner 2019, med et fall ned til ni millioner kroner igjen i 2020.

– Nord-Norge er et veldig spennende område der mange store veiprosjekter pågår eller er under planlegging. Nordnorsk Veisikring er et svært kompetent selskap med solid fartstid i vår bransje. Gjennom oppkjøpet styrker vi ikke bare vår posisjon i en viktig landsdel, vi får også tilført masse kompetanse gjennom erfarne og dyktige nye kolleger, hvor kultur og forretningsfilosofi passer som hånd i hanske med vårt datterselskap Trygg Vei. Nå vil vi bygge videre på posisjonen Nordnorsk Veisikring har etablert, samtidig som vi rigger oss for videre vekst og utvikling i regionen, sier Jon Ola Stokke, konsernsjef i Garda Sikring.

– Vi opplever en klar styrke med vår nasjonale geografiske tilstedeværelse. Denne styrkes ytterligere gjennom oppkjøpet og at vi nå får en ny lokasjon i Leinesfjord mellom Bodø og Narvik. Det gir oss store fortrinn for å kunne håndtere prosjekter ennå mer effektivt i våre nordligste fylker. Vi henter også ut store effekter gjennom bedre utnyttelse av utstyr og mannskap, felles systemer og ikke minst felles innkjøp, sier Stokke.