Andreas Bratlie blir digitaliseringsdirektør i Sweco Norge. Foto: Sweco Norge
Andreas Bratlie blir digitaliseringsdirektør i Sweco Norge. Foto: Sweco Norge

Går fra Norconsult for å bli digitaliseringsdirektør i Sweco Norge

17. januar inntar Andreas Bratlie stillingen som digitaliseringsdirektør i Sweco Norge.

Bratlie kommer fra Norconsult, hvor han blant annet har ledet et internt utviklingsprosjekt innen digitalisering.

– Sweco er et stort selskap med høye ambisjoner innen digitalisering og klima, og dette appellerer til meg. Jeg er overbevist om at Swecos brede og dyktige fagmiljø gir oss tyngden vi trenger for å gjennomføre endringene som må til for å få ut potensialet som ligger i digitaliseringen av vår bransje, sier Bratlie i en pressemelding.

Før han begynte i Norconsult jobbet han som rådgiver på Swecos anleggsavdeling i Bergen. Han er utdannet sivilingeniør i konstruksjonsteknikk fra NTNU i 2012.

– Nå gleder jeg meg til å bli kjent med nye kolleger og til å bli kjent med Sweco i lys av rollen som digitaliseringsdirektør. Sweco er stort, vi har internasjonale forgreininger og et imponerende fagmiljø. Sammen kan vi endre bransjen, og det er jeg overbevist om at vi kommer til å få til, sier han.

Direktør for utvikling og kvalitet i Sweco, Eva Lothe, ser frem til å få den nye digitaliseringsdirektøren på plass.

– Vi har jobbet systematisk med digitalisering i flere år og har en etablert delekultur, et tydelig målbilde og en strukturert innovasjonsprosess. Vi har identifisert og utviklet nye måter å løse tradisjonelle oppgaver på, og nå gleder vi oss til å få Andreas med på laget og til å forsterke digitaliseringsarbeidet ytterligere. Slik jeg kjenner Andreas vet jeg at han kommer til å være en pådriver for å både identifisere og lede utviklingen av nye muligheter, i samarbeid med både kunder og kolleger, sier hun i meldingen.