Egil Wahl, Probea. Foto: Tom Atle Bordevik

Egil Wahl, Probea. Foto: Tom Atle Bordevik

Går fra Advansia til Probea

Egil Wahl er ansatt som senior prosjektleder i Probea.

Wahl har hatt viktige roller i komplekse byggeprosjekter i snart førti år og blir nå en sentral brikke i Probea. Der skal han både lede prosjekter selv og spille yngre prosjektledere gode, heter det i en pressemelding fra selskapet som har spesialisert seg på prosjektledelse.

Daglig leder Steinar Jarlsbo er svært fornøyd med å ha fått bransjeveteranen med på laget.

– Det å få en prosjektleder av Wahls kaliber i våre rekker føles som det beste skussmålet vi som selskap kan få. Vi er stolte over at han velger oss. Han har ledet mange byggeprosjekter med høy samfunnsmessig betydning, uttaler Jarlsbo i meldingen.

Wahl, som har arkitektbakgrunn, kommer fra Advansia, hvor han har vært i tre perioder siden starten i 2001.

Han har dessuten vært prosjektleder i Obos og Statsbygg, samt utbyggingssjef i Vestfold fylkeskommune. Han har også hatt fremtredende posisjoner i prosjekter som Akershus Universitetssykehus, Storbylegevakten i Oslo, Telenorbygget på Fornebu, LHL-sykehuset på Gardermoen og Realfagbygget på NTNU.

I sin nye jobb er han nå godt i gang med prosjektering for Drammen Helsepark, hvor han tror arkitektbakgrunnen vil komme godt til nytte.

– Jeg har lang trening i å se helheten, og er bevisst på at vi bygger for mennesker. Kunnskap om brukerne og deres medvirkning er en forutsetning for vellykkede byggeprosjekt, sier han i meldingen.