– Juli er ingen stille måned for oss. Vi har mer enn nok å gjøre, sier formann og servicekoordinator Arild Berg på sveiseverkstedet til Pon Equipment AS.

Full aktivitet i Pons sveiseverksted

Sveiseverkstedet til Pon Equipment har masse å gjøre i sommerferien.

– Vi produserer skuffer og kilekoblinger til hjullastere. I tillegg utfører vi reparasjoner av skuffer og bytting av kniver. Dette er arbeid som kundene våre ønsker å få utført i juli da det er rolig på anleggsfronten, sier formann og servicekoordinator Arild Berg på sveiseverkstedet til Pon Equipment AS til Byggeindustrien.

Modifisering av skjær

Dessuten har han ansvaret for produksjon av slitedeler til lager og salg.

– Vi har også en god del modifisering av skjær til bulldosere etter kundenes spesifikasjoner. De ønsker både høyere og bredere skjær som tåler mer masse enn det maskinen kommer med fra fabrikk. Nå i juli er vi tre personer som jobber her, og det er fullt kjør. Vi er nødt til å ha produksjonen i gang også i sommerferien. Nå i juli har vi to til tre leveranser av skuffer, og en produksjon av en skuffe som skal leveres i august, sier Berg.

Håndlaget

Han er glad for at Pon Equipment har sin egen produksjonsbedrift for utstyr til Cat-maskiner.

– Vi er gjeng som står på hele tiden, og som har forståelse for produksjonen som skal leveres. Jeg synes det er veldig bra at vi selv produserer deler her i Norge. De fleste kundene våre bestiller en Pon-skuffe til Cat-gravemaskinen, og de er svært fornøyd med produktene våre. Alt er for øvrig håndlaget. I går leverte vi for eksempel en skuffe til en Cat 982. Den rommer åtte kubikkmeter og veier fem tonn, sier Berg.

Uteservice

Juli er også en hektisk måned for Pon sine sveisere ute på anleggsplassene.

– Vi har to personer på uteservice nå i ferien som sveiser skuffer, stikker og bommer på anleggsplassene. Så vi har nok å gjøre både ute og inne, sier Berg.