Illustrasjonsfoto: Frosta Entreprenør

Frosta Entreprenør blir med på utbyggingen av E6 Ranheim - Værnes

Det Åsen-baserte entreprenørfirmaet, Frosta Entreprenør AS, skal være med og bygge ny E6 fra Ranheim til Værnes. – Dette er en stor og kjærkommen jobb, sier daglig leder, Sverre Skogly.

Nye Veier signerte kontrakt med spanske Acciona Constructiòn S.A i 2018, og nå har Acciona fått trønderske Frosta Entreprenør AS, også kalt Frent, med seg på laget. De skal bygge midlertidig rundkjøring, anleggsvei og forskjæringen til Helltunnelen.

– Dette er en viktig jobb for oss. Det har vært tørke i markedet og lite å regne på en god stund, også før koronaen. Det er lite som har foregått på vei i vår region, og nye jobber måtte vi ha. Hvis ikke måtte vi ha trappet ned, og det hadde blitt permitteringer. Men jobben med ny E6 betyr sysselsetting utover høsten, sier en fornøyd Sverre Skogly, daglig leder i Frent i en pressemelding.

– De leverte det beste tilbudet med tanke på alle våre kriterier. Vi tror dette kommer til å bli et godt og fruktbart samarbeid, sier Francisco Vicente Soto, prosjektsjef i Acciona.

Også utbyggingsdirektør i Nye Veier, Johan Arnt Vatnan, er positiv til det kommende samarbeidet.

– Frent er en entreprenør med relevant erfaring og god lokalkunnskap. Vi ser frem til å ha dem med på laget vårt, sier Vatnan.

Anleggsstart avhenger av at reguleringsplanene blir vedtatt i Malvik kommune og Trondheim kommune. Stjørdal kommune vedtok planen 28. mai.

Nye Veier, med Acciona og Frent, og Rambøll Norge AS på rådgiversiden, er klare for anleggsstart like etter sommerferien.

Acciona har fra før Leonhard Nilsen & Sønner AS med seg som underentreprenør.