Frode Nilsen vant kåringen i Nord-Norge. Her sammen med Monica Sørensen i EY. Foto: Bård Gudim

Frode Nilsen vant kåringen i Nord-Norge. Her sammen med Monica Sørensen i EY. Foto: Bård Gudim

Frode Nilsen kan bli årets vekstskaper - vant kåring for Nord-Norge

Rana Gruber har tredoblet produksjonen siden 2008 og har som mål å bli verdens første utslippsfrie jernmalmgruve. Nå har Frode Nilsen i Rana Gruber gått videre til finalen i EY Entrepreneur Of The Year.

Torsdag var det regionskåring for Nord-Norge til det internasjonale vekstskaperprogrammet EY Entrepreneur Of The Year. Av tre nominerte gikk én videre til den nasjonale finalen. Nå skal han kjempe om å bli årets vekstskaper.

– Vi gratulerer Frode Nilsen med en velfortjent finaleplass. I år var det tre meget gode kandidater i Nord-Norge, men Nilsen skilte seg særlig ut i juryens øyne. Nå gleder vi oss til å se ham i finalen i januar, sier revisor i EY og regionsleder for Entrepreneur Of The Year, Monica Sørensen, i en pressemelding.

I finalen, som finner sted i Oslo 27. januar, skal vekstskapere fra hele landet konkurrere i flere kategorier. I tillegg til hovedkategorien Entrepreneur Of The Year, vil det kåres vinnere i kategoriene: Young, Scale-up og Sustainability.

De andre nominerte til regionskåringen i Nord-Norge var Johannes Sandhei i Imtas og Karl A. Hansen i Karls Fisk & Skalldyr.

Juryen består av:
* Hans-Petter Mellerud, gründer og CEO av IT-selskapet Zalaris og tidligere vinner av EY Entrepreneur Of The Year (2017) i Norge.
* Hilde Midthjell, gründer, næringslivsleder og investor
* Elisabeth Grieg, deleier i Grieg Gruppen og styreleder i Grieg Maturitas
* Rikke E. Høvding, Head of Public Affairs i Nordea