Fortsetter avhør av Urtegata-siktet

Politiet fortsatte torsdag avhørene av mannen som er siktet for dødsbrannen i Urtegata. Men hva han har forklart, vil politiet ikke si noe om.

- Det er tidlig i etterforskningen, og mye etterforskning gjenstår, sier politiinspektør Jørgen Brodal til NTB.

46-åringen er siket for mordbrann og kommer fredag til å bli begjært varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett. Brannen i Urtegata 31 krevde seks liv.

Flere ildspåsettelser
46-åringen er i tillegg siktet for flere andre ildspåsettelser, men politiet ville heller ikke torsdag si hvilke andre branner det er snakk om.

- Av hensyn til den videre etterforskningen går vi ikke ut med det, sier Brodal.
Det er kommet fram at 46-åringen var på brannstedet svært kort tid etter at brannen startet. Ifølge Dagbladet.no skal han ha tilbudt bilder fra stedet som ifølge informasjon i bildefilene ble tatt bare minutter etter at brannvesenet ble varslet - såfremt klokka i kameraet var stilt riktig.

Dagen etter var han igjen på åstedet og uttalte seg til mediene.

- Jeg våknet av at folk skreik og hylte. Jeg gikk ut på verandaen og så bare røyken velte over taket. Da var det ikke kommet ambulanse eller noe som helst, sa han til Aftenposten TV.

Tipset TV 2
Mannen skal de siste fem årene ha tipset TV 2 om 57 ulike branner i Oslo og østlandsområdet. Han har vært en aktiv tipser også på andre hendelser, men hovedvekten av tipsene dreier seg om ulike branner, skriver TV 2 på sine nettsider.

- Politiet har tatt de nødvendige skritt for å kartlegge siktedes rolle, og etterforsker bredt for å finne alle mulige spor og ledetråder som kan ha betydning for saken, opplyser Jørn-Kr. Jørgensen ved informasjonsenheten til Oslo politidistrikt.

Mannens forsvarer, Ola Lunde, vil ikke kommentere saken før fengslingsmøtet i Oslo tingrett fredag.