Konserndirektør Olav Stangeland og daglig leder Tommy Stangeland i Stangeland Maskin AS, har nettopp fått sin JCB-ETEC elektriske gravemaskin fra importøren Rosendal Maskin.

Først i Rogaland med elektrisk gravemaskin

Stangeland Maskin har investert i en elektrisk gravemaskin fra importøren Rosendal Maskin.

I løpet av høsten er det oppstart på riveoppdrag som innebærer bruk av anleggsmaskiner innendørs.

–Vår visjon er å være ledende, og det inkluderer at vi til enhver tid har utstyr som løser oppgavene på en trygg og effektiv måte, sier Olav Stangeland, konserndirektør i Stangeland Gruppen, i en pressemelding.

Reduserte driftskostnader

Han fremhever spesielt at støynivået er tilnærmet null, og at i løpet av en femårsperiode forventes det reduserte driftskostnader på 50 prosent sammenlignet med dieseldreven maskin på samme størrelse.

JCB-maskin

Valget falt på en JCB 19C-ETEC med den største batteripakken, som gir fem timers kontinuerlig drift. Nettopp denne maskinen er anerkjent og sendt til topps i Royal Academy of Engineering for sitt arbeid innen elektrifisering. Den er også den første full elektriske minigraveren på batteri som er satt i volumproduksjon.

Fornøyd importør

–Det er stort fokus på elektriske anleggsmaskiner i Norge, og vi ønsker å være med på denne utviklingen. Vi har konkurransedyktige priser og tilgjengelige maskiner for rask levering, sier Tor Anders Høgaas i Rosendal Maskin. Høgaas er særdeles fornøyd med leveransen til Stangeland, som han vet har høye krav og forventninger til utstyret.

–Interessant

Elektriske gravere er ikke ukjent for Stangeland. De har på eget verksted bygget om to gravemaskiner fra diesel til strøm. En Kubota på 900 kilo og en Volvo på 1,5 tonn som er brukt på innendørs riveoppdrag.

–Det er viktig for oss å følge med på utviklingen, og nå er teknologien kommet på et nivå som er interessant. Nå skal vi bli bedre kjent med batteriteknologien, og den erfaringen drar vi med oss når vi vurderer maskin- og EL-investeringen fremover, sier daglig leder Tommy Stangeland.