Direktør i Fornebubanen, Irene Måsøval, og direktør for tunnel i Implenia Norge, Berger Brehmer Johannessen, signerer kontrakten for tunnel Skøyen - Vækerø. Foto: Oslo kommune
Direktør i Fornebubanen, Irene Måsøval, og direktør for tunnel i Implenia Norge, Berger Brehmer Johannessen, signerer kontrakten for tunnel Skøyen - Vækerø. Foto: Oslo kommune

Fornebubanen og Implenia signerte Fornebubane-kontrakt

28. februar kunne Byggeindustrien fortelle at Implenia Norge ble tildelt kontrakten K2D – tunnel og grunnarbeider mellom Skøyen og Vækerø på Fornebubanen. Nå er kontrakten signert.

Dette er den tredje av de fire store tunnelentreprisene på Fornebubanen.

– Det var god interesse i markedet for kontrakt K2D Tunnel og grunnarbeider Skøyen – Vækerø. Fornebubanen prekvalifiserte seks entreprenører, og fikk inn fire tilbud hvorav ett falt fra underveis i anskaffelsen og tre gikk til konkurranse og forhandlinger, heter det i en pressemelding fra Oslo kommune.

Kontrakten har en estimert verdi på 1,25 milliarder kroner eksklusive merverdiavgift. Kontrakten går ut på å drive hovedtunnelen mellom stasjonene Skøyen og Vækerø, inkludert stasjonshall for Skøyen stasjon og en rømningstunnel på Bestum. Totalt skal det drives 1,8 kilometer tunnel.

Tunnelarbeider skal utføres via et tverrslag (sidetunnel) på Skøyen som er ferdigstilt i en forberedende entreprise.

– Sjaktarbeidene på Skøyen regnes som kompliserte, med to sjakter som skal 50 til 60 meter ned i berget. Arbeidet skal foregå i tettbebygget strøk og nær landets travleste jernbanestrekning, som vil være i full drift hele anleggsperioden. Fornebubanen vurderer at Implenia har levert det tilbudet som har best forhold mellom pris og kvalitet. Planlagt oppstart for tunneldrift fra Skøyen er i april. Opprigging på Skøyen starter umiddelbart og arbeidene er planlagt ferdigstilt i løpet av 2025, skriver kommunen.

– Dette er en stor og viktig kontrakt på Fornebubanen. Vi er fornøyde med interessen i markedet og tilbudene vi fikk inn. Implenia var lavest på pris og er i tillegg gode på kvalitet og miljø. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med Implenia, sier direktør i Fornebubanen, Irene Måsøval i meldingen.

– Implenia Norge fortsetter den gode trenden innenfor komplekse infrastrukturprosjekter. Jeg ønsker å takke byggherre Oslo kommune Fornebubanen for tilliten og jeg ser frem til å fortsette vårt gode samarbeid. Jeg er sikker på at K2D Tunnel Skøyen - Vækerø også kommer til å bli et flott prosjekt for alle parter, sier administrerende direktør Implenia Norge, Audun Aaland, i meldingen.

Visualisering av Skøyen T-banestasjon. Ill. L2 Arkitekter og Gottlieb Paludan Architects
Visualisering av Skøyen T-banestasjon. Ill. L2 Arkitekter og Gottlieb Paludan Architects