Fornebubanens direktør Irene Måsøval og daglig leder Frank Duvholt i Marthisen & Duvholdt.
Fornebubanens direktør Irene Måsøval og daglig leder Frank Duvholt i Marthisen & Duvholdt.Foto: Fornebubanen.

Fornebubane-kontrakt til Marthinsen & Duvholt

Fornebubanen inngår kontrakt med Marthinsen & Duvholt for entreprisen «forberedende arbeider Madserud»

Kontrakten for forberedende arbeider Madserud har en estimert verdi på 70,2 millioner kroner eksklusive merverdiavgift. Entreprisen har planlagt oppstart i månedsskiftet november - desember 2021, og skal være ferdigstilt i desember 2022, opplyser Fornebubanen i en pressemelding.

«Forberedende arbeider Madserud» markerer oppstarten på Fornebubanens tunnelarbeider i området Madserud – Volvat - Majorstuen. Entreprisen skal forberede for tunneldriving mellom Majorstuen og Skøyen.

Det skal etableres anleggsområde med rigg og tverrslag på et område på Madserud, nærmere bestemt øverst i Frognerparken mellom det såkalte Hundejordet og Vestre gravlund, skriver Fornebubanen.

– Det var en jevn konkurranse mellom tilbyderne, men vi valgte Marthinsen & Duvholt blant annet fordi de hadde gode miljøløsninger. Det er viktig for Fornebubanen at miljø settes i høysetet hos våre entreprenører. Vi ser frem til samarbeidet med Marthinsen & Duvholt på Madserud, sier direktør i Fornebubanen, Irene Måsøval.

– Vi skal gjøre vårt beste for at prosjektet blir bra og at Fornebubanen blir fornøyd. Fornebubanen har blitt snakket om i mange år, og å få bli med på enda en forberedende entreprise for å realisere Fornebubanen, er veldig spennende for oss, sier daglig leder i Marthinsen & Duvholt, Frank Duvholt.

Fornebubanen skal bli en ny T-banestrekning i et sammenhengende tunnelsystem fra Majorstuen i Oslo til Fornebu i Bærum. Banen vil bli cirka åtte kilometer lang og skal ha seks stasjoner; Fornebu, Flytårnet, Fornebuporten, Lysaker, Vækerø og Skøyen.

Fornebubanen knyttes opp mot det eksisterende T-banenettet, og stipulert reisetid fra Majorstuen til Fornebu blir 12 minutter. Byggingen av banen starter i 2020, og den skal stå klar til drift i 2027.

Fornebubanen er et samarbeid mellom Oslo kommune og Viken fylkeskommune, står det i meldingen.