Fords Craiova-fabrikk i Romania. Foto: Ford

Ford med nytt lett nyttekjøretøy - kommer også som helelektrisk

Ford bekreftet tirsdag at de vil investere 300 millioner dollar for å produsere et nytt lett nyttekjøretøy ved Craiova-fabrikken i Romania. Dette inkluderer en helelektrisk versjon som får sin debut i 2024.

– Dette betyr at det vil bli produsert helelektriske kjøretøy på hele tre av våre europeiske fabrikker; vårt Electrified Vehicle Center i Køln, ved Kocaeli-fabrikken i Tyrkia og på Craiova-fabrikken i Romania. Dette viser tydelig at vi ønsker å tilby våre europeiske nyttekjøretøykunder biler med nullutslipp i Europa, sier toppsjefen i Ford Europa, Stuart Rowley, i en pressemelding.

Produksjonen av det nye lette nyttekjøretøyet starter i 2023.

I februar i år kunngjorde Ford at hele deres nyttekjøretøyportefølje skal kunne fås som ladbar hybrid eller helelektrisk i 2024. Ford forventer videre at hele to tredjedeler av nyttekjøretøysalget deres enten er ladbare hybrider eller helelektriske biler i 2030.

Det nye lette nyttekjøretøyet vil også kunne fås med noen av Fords mest diesel- og bensinmotorer.

- Dette inkluderer blant annet avanserte dieselmotorer fra Fords Dagenham-fabrikk og girkasser fra Ford Halewood i Storbritannia, melder Ford.

Siden Ford kjøpte fabrikken i Craiova i 2008 har de nå, inklusive den siste annonseringen, investert nærmere to milliarder dollar i fabrikken. 

Produksjonsstart av det nye kjøretøyet og mer produktdetaljer vil komme når lanseringen nærmer seg.