Foto: FordFoto: FordFoto: FordFoto: Ford

Ford lanserer ny Transit Connect-modell

Fords mest solgte nyttekjøretøy i Norge det siste året, Ford Transit Connect, lanseres nå i en egen Active-versjon.

Det skriver Ford Motor Norge i en pressemelding mandag.

Den nye varianten byr, ifølge Ford, på røffere styling, og kommer med Quaife Grip Control, en mekanisk differensialbrems som skal gi forbedret grep.

– Våre Active-modeller er en suksess blant kunder som både skal ha god fremkommelighet og samtidig setter pris på en bil som ser enda tøffere ut. Nye Transit Connect Active har akkurat den samme kapasiteten og fleksibiliteten som dagens modell kan by på. Dette er en varebil som er svært godt egnet for det norske markedet, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

Ford forventer at de første Transit Connect Active-modellene kan leveres i Norge mot slutten av året.

Quaife Grip Control, som blir tilgjengelig på Transit Connect Active, er et system som automatisk overfører dreiemoment når det er dårlig grep til hjulet med best grep. Det skal gjøre at Transit Connect Active takler grusveier og andre utfordrende underlag enda bedre, skriver Ford.

Transit Connect Active kommer nå med økt bakkeklaring, med 24 millimeter foran og 9 millimeter bak. Lastvolumet er det samme som standardutgaven til Transit Connect, 2,9 eller 3,6 kubikkmeter, avhengig av om man velger kort eller lang akselavstand. Lastekapasiteten er 897 kilo.

Nye Transit Connect Active blir levert med Fords 1,5 liters EcoBlue dieselmotor med 120 hestekrefter. Den leveres med en åttetrinns automatgirkasse eller en sekstrinns manuell girkasse. Quaife Grip Control er tilgjengelig på modellene med manuell girkasse, heter det i pressemeldingen.