Veggene skal males mørkere

Nå skal veggene males med mørkere farger – og aller helst skal de ha en helt matt overflate. Etter den hvite perioden er vi nemlig klare for å bli litt huleboere igjen, ifølge ifi.no.

- Vi står uten tvil midt i et fargeskifte. Vi har gått lei det hvite og luftige, og nå fremover er det hulefølelsen vi kommer til å jakte på. For å få dette til blir vi nødt til å velge mørkere og lunere farger på veggene våre, sier Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no.

Disse mørkere bakgrunnsfargene går gjerne i litt udefinerbare grå og brune toner, og skal helst se litt tåkete ut.

Mørkere, men ikke trangere
Men selv om veggene skal bli mørkere, er det et viktig poeng at rommet ikke nødvendigvis skal virke trangere.

- Her kommer malingens glansgrad inn. Ved å velge de nye, helt matte malingene får vi litt mystiske vegger som gir en følelse av at man ikke helt ser hvor veggene ender. Denne dybdefølelsen bidrar til at rommet ikke vil føles trangt til tross for en mørk ramme, forteller hun videre.

Samtidig er det et viktig poeng at vi med mørkere vegger får mindre behov for å fylle på med ting og tang.

- Her vil lunheten komme uten at vi trenger å ha så mye stæsj. Veggfargen får lov til å slå an tonen, og vi kan begrense oss til å ha fremme stort sett bare det vi trenger, sier Owren.

Hvor mørkt skal vi gå?
Hvor mørkt man ønsker å driste seg blir naturligvis en smakssak. For noen holder det med et stikk av grått eller brunt, mens andre gjerne kan boltre seg blant de aller dunkleste kulørene. En kombinasjon av helt mørke og andre litt lysere vegger kan også bli et godt kompromiss.

- Sammen med disse skitne fargene på de store flatene blir det flott å kombinere med andre farger på møbler, tekstiler og kanskje en tapetsert fondvegg. Veggfargene kan fungere godt både med dunkle kulører og med sprekere fargervarianter, sier Owren.