Nye vinylgulv i spreke nye farger

iQ Optima fra Tarkett er et homogent vinylgulv for offentlige miljø, og har vært på markedet siden 1984. Etter samarbeid med arkitekter i ni land har iQ Optima gjennomgått en total makeover, og er nå tilgjengelig i 64 farger i seks kategorier.

iQ Optima fra Tarkett er et homogent vinylgulv for offentlige miljø, og har vært en trofast venn på markedet siden 1984. Etter samarbeid med arkitekter i ni land har iQ Optima gjennomgått en total makeover, og er nå tilgjengelig i 64 farger i seks kategorier. iQ Optima er ftalatfritt, har kontrollerte og regulerte målbare stoffer - samtidig som holdbarhet og kvalitet opprettholdes.

Det klassiske iQ Optima gulvet er nå tilgjengelig i hele 64 nyanser i en svært moderne fargeskala. Nyansene deles inn i ulike farge kategorier, og kolleksjonen har også blitt utvidet med nye mønstre, format og løsninger for ulike funksjonelle krav.

- Målet var å skape en gulvkolleksjon som kombinerer klassiske iQ Optima med trendy og moderne farger, samtidig lette arkitektenes arbeid med å dele kolleksjonen inn i praktiske kategorier av former og mønstre. Det internasjonale samarbeidet lærte oss at grått var veldig populært, men også at jordfarger var godt likt. Derfor inneholder den nye kolleksjonen en rekke gråtoner og nyanser i jordfarger. I tillegg finnes det også en rekke sterke farger siden enkelte av de nordiske arkitektene ønsket å jobbe med sterke kontrastfarger, sier Katarina Svensson, Produktansvarlig for homogene vinylgulv i Tarkett Nordic.

iQ Optima er helt ftalatfritt
Fra september i år benyttes det kun ftalafrie mykgjørende ingredienser i produksjonen av alle homogene vinylgulv fra Tarkett. Man har satset tungt på forskning av råvarer og produksjonsprosesser for å redusere og nesten fullstendig eliminere utslipp av TVOC som i dag er under 10 g/m3, i tråd med det som er målbart.

- For Tarkett er miljømessig utvikling ekstremt viktig og vi er veldig stolte over at vi har kommet så langt uten å ofre på produktkvalitet og ytelse. Men det betyr ikke at vi sitter tilbake og føler oss fornøyde. Miljøarbeid vil alltid være en prioritet for vår utvikling, sier Peter Okmark, Miljøsjef for Tarkett.

Nytt unikt mønster
Den brede kolleksjonen består av klassiske og tidløse mønstre, men også et helt nytt rustikk design som er unikt blant homogene vinylgulv. De 64 fargene er delt inn i seks forskjellige mønstre og farger:

- Klassiske farger: 24 klassiske nyanser.

- Kombinasjonsfarger: kontrastrike men mer harmoniske toner i orange og grønt.

- Urbane gråtoner: lune og praktiske gråtoner.

- Urbane farger: energiske og livlige farger for moderne innredning.

- Naturfarger: toner av sand, jord og stein.

- Essence: nytt rustikt mønster i naturlige farger. Velg mellom vanlig, slitt eller et rått preg som minner om bark eller tre. Dette er helt unikt blant homogene vinylgulv.