Årets sterkeste trendfarger på gulv

Pusse opp eller bygge nytt? Hvite og svarte gulv i ulike materialer kan gi husets rom totalt ulike uttrykk. I år er det svart og hvitt som er årets trendfarger, ifølge en ledende gulvprodusent.

Uansett om man leker med kontraster, blander nytt med gammelt eller lar fargene i rommet gå ton i ton, så finnes det uendelig mange muligheter for å skape vakre og spennende rom dersom man velger gulv i trendfargene svart eller hvitt, heter det i pressemeldingen fra Tarkett.

– Vi har identifisert svart og hvitt som årets sterkeste gulvtrender, sier Kerstin Lagerlöf, kommunikasjonssjef i Tarkett Norden. Man tenker ofte på eik når man tenker på gulv, men det finnes utrolig mange flere valgmuligheter. Et godt eksempel på det er nettopp svarte og hvite gulv. Hvitt fanger opp og forsterker det nordiske lyset og svart kan gi en mer trendy følelse med spennende kontraster.

Gulvet har stor betydning for helheten i rommet. Med hvitt og svart i ulike materialer og mønster, som vakre, klassiske parkettgulv, trendy vinylgulv eller slitesterke laminatgulv, kan man oppnå varierende uttrykk i alle rom i huset.

Et hvitt parkettgulv kan gi et kjøkken en deilig vintagefølelse. Nøytrale og svarte gulv i hverdagsrommet gir en ekslusiv og trendig designfølelse som varer lenge. Hvitt eller svart som rommets utgangspunkt gjør det enklere å innrede med møbler i matchende toner eller sterke kontrastfarger.

Hvite gulv gir oftere en rolig og myk følelse, mens svarte gulv gir rommet mer egenart. Avhengig av hva man velger av materialer og mønster, kan man gi rommet nøyaktig det uttrykket man leter etter.

– Gulv behøver ikke alltid fungere som en nøytral bakgrunn. Lek med fargene og sett ditt personlige preg på rommet gjennom å prøve et annerledes gulv. La gulvet får litt mer oppmerksomhet og la det ta litt plass, oppfordrer Kerstin Lagerlöf.