Hyttelivsmesse for trettende gang

Til helgen kan hyttefolket se nyheter og få inspirasjon på Hyttelivsmessen på Hellerudsletta nord for Oslo.

Norske hytteentusiaster inntar Exporama ved Hellerudsletta til helgen. Der venter drøyt 130 utstillere og en trøstepremie til eieren av landets styggeste utedo.

– Ideen om en kåring av Norges styggeste utedo har virkelig slått an. Bildene strømmer inn, så det ligger an til tøff kamp om tittelen, sier Thea Mostue Faleby i Exporama, prosjektleder for Hyttelivsmessen 2011.

Arrangementet omfatter både messehallen og den tilliggende hyttebyen Norsk Hyttesenter, der et stort antall ferdig møblerte og innredede visningshytter står klare til besiktigelse. Messen åpner torsdag 5. mai og varer hele helgen.

Ved avslutningen vil det bli kunngjort hvem som har den styggeste utedoen her i landet. Hytteeiere som vil kjempe om den spesielle utmerkelsen kan sende eller levere bilder helt frem til søndag.

– I tillegg til å være en morsom aktivitet ligger det jo en liten oppfordring i dette. En gammel utedo kan pusses opp med enkle grep, og vinneren av kåringen får med seg materialer og utstyr som vil gi en skikkelig oppgradering, sier Mostue Faleby.

Det er trettende gang Exporama arrangerer den store hyttelivsmessen på Hellerudsletta.

– Messen har blitt en viktig møteplass for norske hyttefolk. Her har tusenvis av besøkende hentet inspirasjon og informasjon gjennom snart 15 år. Noen ønsker råd og tips til en hytte de allerede har, andre kommer med en drøm om en fremtid som hytteeiere, sier Mostue Faleby.

Høyt messebesøk henger sammen med at nordmenn er et typisk hyttefolk, tror hun.

– Det finnes om lag 420 000 hytter og fritidshus rundt om i landet, og de fleste av dem brukes mye. Derfor legger eierne mye omtanke i godt vedlikehold, interiørmessige grep og tidsmessig oppgradering. Mange slike prosjekter starter med et messebesøk, sier Thea Mostue Faleby.