Godt eneboligsalg i Mesterhus

- Igangsettingen har bremset litt opp, men inngåtte kontrakter for mai 2008
viser en god økning sammenlignet med samme måned i fjor, sier Raymond Myrland som er kjedeleder i Mesterhus.

 

Mesterhus inngikk hele 133 kontrakter på ny bolig forrige måned. Salget av eneboliger økte med 25 prosent!

- Analyserer vi tallene noe grundigere, ser vi tydelig at det er en vridning fra små leiligheter til større enheter, og Mesterhus har solgt flere eneboliger i år enn i fjor. Dette vitner om at spekulantene i leilighetsmarkedet nå er på vei ut.
Vi merker at igangsettings-takten ikke er som i tidligere og hittil i år ligger vi godt bak fjoråret. Likevel må det være lov å glede seg over at det fortsatt er mange som ønsker å få bygget sitt eget Mesterhus.


- Nå skal vi være forsiktige med å trekke noen konklusjoner etter en slik god måned, for det er flere signaler i markedet vi må ta alvorlig, og dette er den eneste måneden så langt i år hvor salget er større enn i fjor.
Fortsetter blant annet renteøkningene, må vi være forberedt på at det er flere som kanskje venter med å gå på en så kostbar prosess med å bygge seg nytt hus, og da må vi tenke nytt.


- Vi i Mesterhus er derfor veldig glad for at det er en voksende interesse for Klimahus som vi nå kaller det, fremfor å bruke ordet Passivhus. Et Klimahus gir godt inneklima, meget god komfort, strømregningen blir lav og da vi går inn for å få Svanemerket våre Klimahus kan man bo med ren samvittighet også for miljøet.