Håholmen bygges ut

Håholmen Havstuer i Averøy e3r i tidsnød og har det brenntravelt. Tilbygget til Ytterbrygga skal stå ferdig til 7. februar, skriver Tidens Krav.

 

Da starter 2008-sesongen med et større kurs med deltagere som skal bespises og serveres. Dyktige håndverkere hos Fræna Byggservice er i full gang med å bygge på Ytterbrygga, med bevareren i Molde, fylkeskonservator Jens Peter Ringstad på laget.

Starter riving
Så snart personalet har ryddet ut årets siste julebord den 16. desember, starter rivingen av de mange små tilbyggene som da er under tett tak i nybygget.

Rundt 75 kvadratmeter i to etasjer skal gi større kjøkken, lager, kjøle- og fryserom i første etasje, personalrom, og garderobe for personalet, pluss handikaptoalett i andre etasje.

- Nå blir det bra, sier teknisk driftssjef Gunnar Warholm.

De ansatte får med dette et funksjonelt bygg som de lenge har gått og ventet på. Utbyggingen som nå gjøres er nøye planlagt. Håholmen Havstuer har hatt en enorm utvikling de siste årene.

Utviklingen medfører tilpasninger av bygningsmasse, for stort besøk fører til større stab og krever mer plass for personalet. I tett samarbeid med fylkeskonservatoren og arkitekt Nils Fiske har eieren gått skrittvis frem.