Turfolket satte sommerrekord for DNTs hytter

Turistforeningens 43 betjente hytter har så langt i sommer tatt imot over 6.000 flere overnattinger enn på samme tid i fjor.

Totalt har DNT registrert 69.742 overnattinger på de betjente hyttene mellom åpningen 20. juni og 1. august.

– Å gå fra hytte til hytte er en ferieform som har fått et oppsving. Vi ser at den svarer på behovet folk har for både å ha en aktiv ferie, og samtidig gir folk ro fra hverdagsstresset, sier generalsekretær Nils Øveraas i en pressemelding fra DNT.

Han gleder seg spesielt over at det rapporteres om mange unge på tur i fjellet. En tydelig trend er ifølge DNT at folk utforsker nye områder og tester ut andre hytter enn tidligere. Midt-Norge med fjellområdene Trollheimen og Sylane melder om henholdsvis 17 og 8 prosent oppsving i besøkstallene. Også Breheimen, området som lokker med blant andre Jostedalsbreen, har en oppgang på 17 prosent fra i fjor. Her trekker Sota sæter og Nørstedalseter mange besøkende. Sota sæter har blitt et yndet mål for mange barnefamilier, med sine barnecamper, tun og satsing på lokal mat.

Samlede tall for alle DNTs 500 hytter kommer senere i år. Foreløpige rapporter melder om meget godt besøk også på de ubetjente og selvbetjente hyttene i mange områder.