– Vi sikter på å ta markedsandeler i både privat-, proff-, arkitekt- og prosjektmarkedet, sier administrerende direktør i selskapet, Aleksander Pedersen (t.h). Her sammen med Lars Bergersen (t.v), skal lede satsingen mot arkitekt og prosjekt.
– Vi sikter på å ta markedsandeler i både privat-, proff-, arkitekt- og prosjektmarkedet, sier administrerende direktør i selskapet, Aleksander Pedersen (t.h). Her sammen med Lars Bergersen (t.v), skal lede satsingen mot arkitekt og prosjekt.

Flisekompaniet og Bergersen Flis slår kreftene sammen

Flisekompaniet og Bergersen Flis slår nå kreftene sammen.

– Kompetansen i den nye organisasjonen kommer til å bli ledende i bransjen. Kunnskapen, logistikken og sortimentet vil sette en ny standard i markedet, forteller Alexander Pedersen, som blir administrerende direktør i den nye sammenslåingen, i en pressemelding.

– Flisekompaniet har historisk vært veldig sterke mot forbruker- og proffmarkedet, mens Bergersen Flis har sin styrke mot arkitekt og prosjekt. I et sammenslått selskap kan vi samarbeide på tvers, og dermed vokse ytterligere i alle ledd, Pedersen til.

Lars Bergersen, fra Bergersen Flis, som skal lede satsingen mot arkitekt og prosjekt ser også frem til å bygge en ny kjempe med vidt nedslagsfelt.

– Gjennom å slå sammen to lønnsomme selskaper får vi benyttet ressursene på en mye bedre måte som gjør at vi sammen kan stå sterkere i alle kundesegmenter, sier han i meldingen.

Til tross for at Flisekompaniet og Bergersen Flis har vært konkurrenter, så er de en del av samme familie. Selskapene er i dag datterselskaper i henholdsvis Optimera og Brødrene Dahl. Nå samles de som eget forretningsområde i Dahl Optimera Norge.

– Det fusjonerte selskapet vil gå under navnet Flisekompaniet, men vil co-brandes som Studio Bergersen på utvalgte utsalgssteder, som retter seg spesifikt mot arkitekt og prosjekt, heter det i meldingen.

– Dagens marked stiller store krav. Både til åpenhet om hvor produktene kommer fra og hvordan de produseres, til kompetanse på å levere de beste løsningene til avtalt tid. Her vil fusjonen gi store fordeler gjennom digitale løsninger for både proff og privat, forbedret logistikk, faglig kompetanse og miljøfokus, skriver selskapene.

– Dette er noen av de viktigste områdene vi skal jobbe med, og gjennom denne sammenslåingen blir vi bedre rustet til å levere gode løsninger. Vi får et felles og nybygget sentrallager, både for Optimera, Flisekompaniet og Bergersen. Vi får felles digitale løsninger, og vi får samlet kompetansen i et felles selskap, forteller Pedersen.

Samlet står de to for en sisteleddsomsetning på 850 millioner, men målet er økning.