Styret i rørleggerkjeden VB. Fra venstre: Gøril Almvik, Ben Gaute Sunde, Baard Aas, Lasse Hartz-Bruun, Steinar Aasland, Espen Kvarud, Anders Almestad (styreleder), Geir Helgesen, Tone Bjørnov og Håvard Larsen. Foto: Anne Lise Norheim

Flere kvinner inn i VB

Rørleggerkjeden VB har tatt grep for å bedre kjønnsbalansen i et ellers så mannsdominert styre.

Under generalforsamlingen på Gardermoen nylig, ble tre nye styremedlemmer valgt inn, deriblant to kvinner.

- I VB jobber vi aktivt for å gjøre bransjen mer attraktiv for kvinner gjennom markedsføring og holdningsarbeid. Og så er vi Gullpartner i Ingeborg-nettverket som samarbeider med ulike bedrifter som alle har som formål å bedre kjønnsbalansen i rørbransjen ved rekruttering av flere kvinner. Det er et felles ansvar for oss aktører i bransjen og vi må stå sammen om å legge til rette for jenter som velger håndverkerfag, både i utdanning, læretid og når svennebrevet er tatt. Det er derfor gledelig å se at eierne i VB starter på toppen og tar grep for å bedre kjønnsbalansen i styret, sier styreleder Anders Almestad i en pressemelding.

Leder for valgkomitéen, May Bente Kokaas, er også fornøyd med den sammensettingen VB-styret har fått nå.
– Valgkomitéens mandat var å finne frem til den beste kompetansen, samtidig som vi skulle sikte på å bedre kjønnsbalansen i det nye styret. Det mener jeg at vi har klart med de nye representantene som vi fant frem til ved hjelp av aksjonærer landet over, sier hun.
De tre nye representantene til VB-styret er Gøril Almvik fra VB Rørlegger 1 i Kristiansund, Lasse Hartz-Bruun fra VB Konnerud Rør i Drammen, samt Tone Bjørnhov, eksternt styremedlem med bakgrunn fra finansielle institusjoner.
Det nye VB-styret består nå av Anders Almestad (gjenvalgt styreleder), styremedlemmer: Lasse Hartz-Bruun (VB Konnerud Rør, Drammen), Geir Helgesen (VB Rørlegger Helgesen, Skjervøy), Baard Aas, (VB Lunder & Aas, Jessheim), Ben Gaute Sunde (VB Rørlegger Sunde, Hafrsfjord), Steinar Aasland (ekstern), Tone Bjørnov, (ekstern), Håvard Larsen (VB Harald Larsen Rørlegger, Støren). Vara: Espen Kvarud (VB Nore VVS, Oslo) og Gøril Almvik (VB Rørlegger 1, Kristiansund).