Flere bygg skadet etter sprengningsuhell på Nye Veiers E18-utbygging

Bebyggelse i Arendal ble fredag kveld utsatt for skader i forbindelse med sprenging på Nye Veiers E18-strekning mellom Tvedestrand og Arendal. Nå stanses alt arbeid frem til saken er gransket.

Det skriver Agderposten i en artikkel på sine nettsider.

– Det har vært et sprengingsuhell, hvor det har vært sprut. Slik skal det ikke være, så noe har gått galt og vi har ikke hatt tilstrekkelig kontroll. Siden det er såpass alvorlig har jeg gitt beskjed om at det er full stans av sprengning før hendelsen er vurdert og gjennomgått, sier utbyggingssjef i Nye Veier Tordis Vandeskog til Agderposten fredag.

Det var i forbindelse med bygging av den nye E18 mellom Tvedestrand og Arendal at sprengningsuhellet skjedde. Spruten hadde ført til at flere steiner traff nærstående bygninger, blant annet et snekkerverksted, flere kontorbygg og en lagerbygning. Ingen personer er skadd, skriver Agderposten.

– Det er snakk om skader på ytterveggene og et par vinduer. Det er det vi har sett og funnet. Når det blir lyst så skal vi få registrert alt av skader. AF-gruppen skal ned med personell og gjøre en grundig gjennomgang. Frem til vi vet årsaken bak uhellet, så skal det ikke sprenges, sier Vandeskog.

Både politi og Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap skal, per rutinene, ha blitt varslet om hendelsen. Fredag kveld meldte Agder-politiet at de reiste ut med en politipatrulje:

– De er på stedet der oppe og tar avhør av involvert. Politiet oppretter sak på hendelsen og har varslet arbeidstilsynet, sier operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt overfor Agderposten.