Fjellheimen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med ferdigstillelsen av fritidsleilighetsprosjektet Fjellheimen på Sjusjøen i Hedmark, setter entreprenøren Syljuåsen foreløpig et verdig punktum etter mange år med bygging på Sjusjøen ved det som må karakteriseres som en kremtomt ved Sjusjøvannet.

Fakta

Sted: Sjusjøen

Prosjekttype: Fritidsleiligheter

Bruttoareal: 2.396 kvadratmeter

Kontraktssum: 42 millioner kroner eks. mva

Byggherre: Sjusjøen Utvikling

Totalentreprenør: Syljuåsen

Arkitekt: JAF Arkitektkontor

Rådgivere: RIB: Øst-Tek l RIBr: Fast Engineering l RIG: Løvlien Georåd l RIE: Minel Gjøvik Installasjon l RIV rør: Norconsult l RIV vent: GK Inneklima

Underentreprenører og leverandører: Grunn- og utomhusarbeider: Dobloug Entreprenør l Rørlegger: Arve Hagen l Ventilasjon: GK Inneklima l Elektro: Minel Gjøvik Installasjon l Mur, puss, flis: Oppland Mur & Flis l I-bjelke: Hunton Fiber l Taktekking: IcopalTak l Tak: Lett-Tak Systemer l Ferdigbetong: Betong Øst l Armering: Lillehammer Stål/Stål Øst l Rekkverk: Q-railing l Vinduer: Norgesvinduet l Innerdører: Swedoor l Byggevarer og Sigdal-kjøkken: Byggmakker Skattum l Parkett: Parkett & Interiør l Sjakter og prefab trapper i betong: Opplandske Betongindustri

– Siden 2001 har vi bygd litt over 100 fritidsleiligheter på Sjusjøen, sier daglig leder Anders Elje i Syljuåsen.

Ferdigstillelsen av de 18 fritidsleilighetene i prosjektet Fjellheimen blir trolig det siste prosjektet entreprenøren bygger selv på Sjusjøen i uoverskuelig fremtid.

– Derfor har det vært viktig at Fjellheimen har blitt et prosjekt med god kvalitet som kundene skal bli godt fornøyd med, sier han.

Han forklarer årsaken til at entreprenøren ikke selv vil bygge videre på Sjusjøen med at det skjer mye på andre fronter som krever kapasiteten til selskapet.

– Syljuåsen har jobbet lenge på Sjusjøen. Det er krevende å bygge på fjellet om vinteren, og det er en lang reise for våre faste ansatte, sier Elje.

Vil utvikle gjennom eiendomsselskap

Fortsatt er Syljuåsen Gruppen inne på eiersiden for store tomtearealer ved den populære vinterdestinasjonen. Disse vil Syljuåsen gjennom eiendomsselskap være med å utvikle, men andre aktører vil gjennomføre selve utbygningene opplyser Elje.

Også for prosjektet Fjellheimen er Syljuåsen inne på eiersiden. Byggherre for prosjektet er Sjusjøen utvikling som blant annet er eid av Gjøvik Eiendom, et selskap Syljuåsen har en eierandel på 64 prosent. Andre velkjente aktører på eiersiden i Sjusjøen Utvikling er blant annet Bjørn Dæhlie og Åge Skinstad (12 prosent eierandel hver).

Kremtomt ved Sjusjøvannet

Elje forteller at forhistorien til prosjektet er at Syljuåsen for cirka 6-7 år siden tid kjøpte Sjusjøen høyfjellshotell og et tilhørende tomteareal på over 50 mål mellom Sjusjøveien og Nordsterveien.

I etterkant ble Fjellheimen kjøpt. Det nye leilighetsbygget ligger svært idyllisk til helt nede ved Sjusjøvannet hvor det tidligere lå et ungdomsherberge som ble revet som en del av prosjektet.

– Det er en kremtomt på Sjusjøen. Tett på sentrum, men likevel avskjermet og med en fantastisk utsikt og nærhet til vannet, sier Elje.

Spaden for byggingen av Fjellheimen gikk i jorda sommeren 2017.

– Vi måtte skifte ut en del masser, så det var en ganske stor gravejobb, forteller anleggsleder Andrè Lien Kallekleiv i Syljuåsen.

Bygget har en plasstøpt parkeringskjeller med plass til 36 biler. Plan to og tre i bygget har bærende delevegger av plasstøpt betong, mens stålkonstruksjoner bærer byggets verandaer og svalganger.

– Totalt er det støpt cirka 1.500 kubikkmeter betong, mens trappesjaktene er bygd av betongelementer, forteller anleggslederen.

Han forteller at det var svært krevende å føre opp råbygget i det som ble en svært tøff vintersesong på fjellet med mye snø og vind.

– Vi fikk på taket før jul, men før vi fikk alle vegger på plass, ble det en del utfordringer i løpet av vinteren med mye snø og is. Det blåste mye inn i bygget før vi fikk veggene på plass, forklarer Lien Kallekleiv.

På grunn av en vindfull vinter måtte byggekrana stå i ro enkelte dager.

– Vi hadde håpet å overlevere leilighetene i løpet av august, men det det ble en måneds forsinkelse ut over det vi hadde planlagt, sier Elje.

Kontrakten tilsa imidlertid at leilighetene skulle være klare til overlevering i løpet av tredje kvartal og alle leilighetene ble overlevert i løpet av september.

Bygget skal gli inn i naturen

Mellom parkeringskjelleren og plan én og mellom plan én og plan to har bygget etasjeskiller i betong, mens det mellom plan to og tre er brukt I-bjelker. I halvdelen av bygget som går over tre plan, består de to øverste etasjene av prosjektets største leiligheter som går over to plan. Leilighetene i bygget varierer fra 70 til 120 kvadratmeter.

Bygget er kledd med royalimpregnert trekledning med innslag av sementbaserte fasadeplater. Arkitektonisk har det blitt lagt vekt på at bygget ikke skal være prangende hverken i form eller farge.

– Bygget glir fint inn i naturen og rundt byggene er det den naturlige vegetasjonen i form av fjellgress som skal få utfolde seg, sier Elje.

Opprinnelig var det tenkt en løsning med takstoler. Dette gikk imidlertid entreprenøren bort fra og valgte en løsning med Lett-Tak.

I alle leilighetene er det installert peisovn og standardleveransen har bestått av varme med panelovner.

– Det har vært tilvalgsmulighet for varmefolie i gulvene under parkett. Da har gulvarmen erstattet panelovnene, forklarer Lien Kallekleiv.

Det har vært også vært omfattende tilvalgsmuligheter for leilig-hetene som definitivt har beholdt litt av «hyttefølelsen» med enstavs parkett og innslag av behandlet trepanel innvendig.

– Eksklusiviteten ligger i håndverket

– Det er levert robuste og gode løsninger, men jeg vil ikke karakterisere leilighetene som eksklusive. I dette prosjektet er det håndverket som er eksklusivt. Det er gjort en veldig god jobb av de utførende på prosjektet, sier Elje.

Syljuåsen har gjennomført alle arbeider unntatt de tekniske fagene i egenregi. Det innebærer også stål, rekkverk, malerarbeider og branntetting.

Det er også tilrettelagt for et trinn to i utbyggingen av Fjellheimen. På tomta vil det etter hvert bli bygd et leilighetsbygg med 12-16 leiligheter og 6 frittstående hytter nede ved vannet.

– Markedet for fritidsleiligheter på Sjusjøen er svært og godt, men det blir andre aktører enn Syljuåsen som kommer til å bygge ut videre. Vi er stolte av kvaliteten vi har levert på Sjusjøen gjennom mange år, fastslår Elje.