Fra venstre Steffan Larsen direktør entreprenør i Firesafe, Ove Larsen og Kjell Haugland, eiere av Thermax og Morten Ameln administrerende direktør i Firesafe. Foto: Firesafe.

Firesafe kjøper Thermax

Firesafe kjøper Thermax på Klepp utenfor Sandnes, og styrker dermed sin posisjon i Rogaland.

– Med kjøpet av Thermax blir vi markedsleder i Rogaland, og det eneste firmaet i regionen som kan tilby alle typer tjenester innen brannsikring, sier administrerende direktør Morten Ameln i Firesafe, i en pressemelding.

50 medarbeidere i Rogaland

Thermax AS ble etablert i 1991 og er ifølge Firesafe en ledende aktør innen passiv brannsikring og fuging i Sør-Rogaland. Bedriften omsatte for 32 millioner kroner i 2020 og har 27 ansatte. Thermax har siden 2010 holdt til på Klepp utenfor Sandnes. Firesafe har i dag avdelinger i Stavanger og Haugesund.

– Etter overtagelsen av Thermax er vi over 50 medarbeidere i Rogaland, og vi ser mange synergier mellom de to selskapene, sier Ameln.

Fortsetter som eget selskap

Thermax eies i dag av Kjell Haugland og Ove Larsen. De har vært med i bedriften siden slutten av 1990-tallet.

– Vi er glade for å få Firesafe inn som eier av bedriften. Vi ser mange fordeler av å komme inn i et større selskap og kunne tilby våre kunder flere tjenester. Firesafe har ressurser og vilje til å utvikle virksomheten videre, og vi er veldig glade for denne løsningen, sier Larsen og Haugland.

Thermax fortsetter som et eget selskap, men vil samkjøre sin virksomhet med Firesafe i regionen. Både Kjell Haugland og Ove Larsen fortsetter også i samme stillinger som før, opplyser Firesafe i meldingen.

Venter stor aktivitet fremover

Firesafe mener der skjer mye spennende i Rogaland, og trekker frem nytt sykehus i Haugesund, og byggingen av det store nye universitetssykehuset i Stavanger (SUS).

– Vi tror det kommer til å skje mye spennende i Rogaland fremover som følge av aktiviteten i oljesektoren og det grønne skiftet. Til tross for utfordringer med covid-19 opplever regionen nå vekst igjen etter nedturen i 2014, sier Ameln.