<p>Det var god stemning da prosjektleder Anne Lise Schei i BundeBygg og administrerende direktør Per Morten Johansen i Omsorgsbygg kunne legge ned tidskapselen for signalbygget Helsfyr Puls, som skal stå ferdig neste høst. Foto: Svanhild Blakstad</p>Helsfyr Puls - Omsorgsbyggs nye hovedkvarter i Grenseveien 80 på Helsfyr. Illustrasjon: A-labDAGENS VG: Prosjekteringsleder Tormod Urberg og prosjektleder Anne Lise Schei i BundeBygg fyller tidskapselen med innhold, deriblant VG for 14. september 2017. Foto: Svanhild BlakstadHELSFYR PULS: Prosjektleder Anne Lise Schei i BundeBygg og Per Morten Johansen, administrerende direktør i Omsorgsbygg. Foto: Svanhild BlakstadHELSFYR PULS: Prosjektleder Anne Lise Schei i BundeBygg og Per Morten Johansen, administrerende direktør i Omsorgsbygg. Foto: Svanhild BlakstadHELSFYR PULS: Her forsegles tidskapselen i betong. Foto: Svanhild BlakstadProsjektsjef Arnt Fremstad og eiendomssjef Vidar Korneliussen i BundeEiendom. Foto: Svanhild BlakstadAnleggsleder Jonas Røyert i BundeBygg. Foto: Svanhild BlakstadENDELIG I GANG: – Det er fint å kunne markere at vi nå endelig er i gang med byggingen, etter at vi har holdt på med masseutskiftninger og sprengning på tomta en god stund. Det er også hyggelig å se det store engasjementet hos Omsorgsbygg, sier prosjektleder Anne Lise Schei i Bundebygg, som her forsyner seg med kake sammen med administerende direktør Per Morten Johansen i Omsorgsbygg. Foto: Svanhild BlakstadHELSFYR PULS: Fra byggegropa i Grenseveien 80. Foto: Svanhild BlakstadHELSFYR PULS: Fra byggegropa i Grenseveien 80. Foto: Svanhild BlakstadHELSFYR PULS: Fra byggegropa i Grenseveien 80. Foto: Svanhild BlakstadHelsfyr Puls - Bunde Eiendoms nye signalbygg i Grenseveien 80 på Helsfyr, som skal stå ferdig høsten 2018. Illustrasjon: A-labHelsfyr Puls - Bunde Eiendoms nye signalbygg i Grenseveien 80 på Helsfyr, som skal stå ferdig høsten 2018. Illustrasjon: A-lab

Fikk opp pulsen på Helsfyr

Både dagens VG, prospektet, kontrakten og håndskrevne brev fra entreprenør, byggherre og leietaker var blant innholdet i tidskapselen som ble støpt ned i betongen på det som skal bli Omsorgsbyggs nye hovedkontor på Helsfyr.

Helsfyr Puls

Byggherre: BundeEiendom AS
Entreprenør: BundeBygg AS
Arkitekt: A-lab AS
Leitaker: Omsorgsbygg Oslo KF
Areal: ca 10.000 kvm
Ferdigstilles: 4. kvartal 2018

Torsdag kunne BundeEiendom, BundeBygg og Omsorgsbygg Oslo KF markere at byggingen av signalbygget Helsfyr Puls i Grenseveien 80 er i full gang. Sentrale aktører fra byggherre, entreprenør og leietaker fikk på seg vernestøvler, hjelm og gul vest før de gikk ned i byggegropa for å overvære at en tidskapsel ble fylt med aktuelt innhold og deretter støpt ned i betongen.

Nytt hovedkontor

Helsfyr Puls skal bli Omsorgsbyggs nye hovedkontor, med planlagt innflytting for 200 ansatte i desember 2018.

Etter å ha vurdert nærmere 50 ulike alternativer, landet det kommunale eiendomsforetaket på BundeEiendoms konsept, som er utviklet i samarbeid med A-lab.

– En viktig grunn til at vi landet her, er at vi falt for selve konseptet med et fleksibelt bygg som legger opp til et pulserende og godt arbeidsmiljø. Det at det er et BREEAM-Excellent bygg som ligger like ved et kollektivknutepunkt har også vært avgjørende, sier administrerende direktør Per Morten Johansen i Omsorgsbygg, til Byggeindustrien.

Han peker på at det er viktig for Omsorgsbygg å ha en tydelig miljøprofil. – Det å flytte inn i dette bygget og være eneste leietaker gir oss også en fin mulighet til å profilere det som en del av identiteten vår, sier han.

Johansen peker også på at foretaket har 30-40 driftsbiler som skal nå ut til de ulike eiendommene, og da er Helsfyr et godt egnet utgangspunkt for å komme seg rundt i Oslo.

Puls i bygget

Byggherre BundeEiendom og A-lab arkitekter har lagt vekt på å skape et kontorbygg for fremtiden, med vekt på fleksibilitet, arealeffektivitet og god endringsberedskap.

– Vi er ikke bare opptatt av hvordan bygget skal se ut, men også hvordan det indre liv i bygget skal være. Pulsen betegner hjertet i bygget, en kjerne som skal fungere godt og med mye aktivitet, avslutter eiendomssjef Vidar Korneliussen i BundeEiendom.

Bygget vil romme ca 10.000 kvadratmeter over 7 etasjer og en underetasje. De fire øverste etasjene vil ha utsikt over Oslo.

Helsfyr Puls - Bunde Eiendoms nye signalbygg i Grenseveien 80 på Helsfyr, som skal stå ferdig høsten 2018. Illustrasjon: A-lab