En overrasket, men glad Øyvind Hunding Hofgaard i Rejlers fikk diplom og sjekk fra Bente Tangen, rådgiver utdanning, Kompetansesenteret. Foto: Rejlers

Fikk beste masteroppgave innen jernbane ved NTNU

Øyvind Hunding Hofgaard, som er avdelingsleder i Rejlers divisjon Railconsult, fikk beste masteroppgave innen jernbane ved NTNU i 2016.

Hofgaard får prisen for oppgaven «Life Cycle Cost (LCC) for ballastert jernbanespor».Veiledere har vært Elias Kassa fra NTNU og Alf Helge Løhren i Jernbaneverket. Oppgaven sto til karakteren A og han ble innstilt til prisen fra sine veiledere på NTNU.

- En utrolig prestasjon. Dette har Øyvind prestert samtidig med egne kundeoppdrag, lederansvar for en stor gruppe medarbeidere og ikke minst et privatliv, sier Nils-Petter Aspestrand, divisjonssjef i Rejlers

Juryens begrunnelse

I juryens begrunnelse heter det:

«Øyvind har jobbet svært selvstendig og har gjennomgått et stort vitenskapelig materiale i arbeidet med oppgaven. Han har lagt ned mye tid og det er sjelden å se et slikt arbeid blant studenter som tar etter- og videreutdanning. Oppgaven gir et svært godt helhetsinntrykk, han har et godt tak på tema, gjør de rette avgrensningene og forsvarer dem godt. Øyvind har klare og tydelige konklusjoner og har gjort er grundig arbeid med modne, selvstendige og egne vurderinger. Han bruker erfaringsbakgrunnen godt.»

Vanlig prosjektmøte ble plutselig en prisutdeling

Prisen ble overrakt av Bente Tangen, rådgiver utdanning, Kompetansesenteret på det som skulle være et vanlig prosjektmøte i InterCity prosjektet hvor Øyvind er innleid fra Rejlers.