Espenes, Nasjonal turistvei Hardanger. Illustrasjon: Code ArkitekturAnlegget på Espenes settes sammen som et stort puslespill i stål. Foto: Tor Benjaminsen / Statens vegvesenAnlegget på Espenes settes sammen som et stort puslespill i stål. Foto: Tor Benjaminsen / Statens vegvesen

Ferdigstiller turistveiattraksjon nesten ett år på overtid

Nye Espenes rasteplass i Hardanger skulle åpne høsten 2021, men koronapandemi og forsinkede leveranser har kommet i veien for turistveiatraksjonen. Denne sommeren håper Vegvesenet at alt skal være på plass på rasteplassen.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding onsdag.

Rasteplassen på Espenes i Ullensvang kommune ble borte da Vegvesenet rassikret riksvei 13. På den tomme flaten skulle Statens vegvesen åpne et nytt, moderne turistveianlegg med utsikt utover Sørfjorden. Anlegget skulle bestå av et servicebygg med en 64 meter lang og fire meter bred takkonstruksjon i stål, med tolv takmoduler i forskjellig høyde på massive stålsøyler og fundamentert til en bunnplate i betong.

Åpningen var satt til høsten 2021, men slik ble det ikke.

Først i oktober kunne lasteskipet «Yellow Sea» legge ut fra Xiang havn i Kina med stålet til konstruksjonen. Etter tre måneder til sjøs la lasteskipet til kai i Bergen 16. januar. Forsending nummer to fra Xiang gikk ut like før årsskiftet, og Vegvesenet planlegger nå for ankomst i mars og åpning av den nye attraksjonen i sommer.