Henrik Stensrud og Henning Jansen.

FagFlis skal ta ytterligere markedsandeler - etablerer seg på Hamar

FagFlis har som mål å ta en enda større del av flismarkedet på Innlandet, og er nå etablert med showroom, butikk og kontor på Hamar.

– Dette kommer i tillegg til kontoret vi allerede har på Gjøvik, sier en offensiv Henrik Stensrud, administrerende direktør i Flis Fram AS, som står bak kjedekonseptet FagFlis. Etableringen skjer gjennom lokomotivet i kjeden, L-Flis & Interiør AS.

Fra den nye butikken på Hamar.

L-Flis & Interiør AS står fra før bak FagFlis’ avdelinger i Oslo, Fredrikstad, Moss, Slependen, Liertoppen, Kløfta og Gjøvik. L-Flis & Interiør AS er også største aksjonær i FagFlis Trondheim som har to avdelinger i Trøndelag.

FagFlis-kjeden består for øvrig av selvstendige medlemmer, lokalisert i Drøbak, Tønsberg, Sandefjord, Larvik, Skien, Elverum, Stavanger, Bergen, Ålesund, Molde, Kristiansund, Bodø, Narvik og Gøteborg.

– Innlandet er et meget spennende område for oss, og er en del av landet som har vært gjennom en positiv utvikling. Vi har vært til stede i denne regionen i lengre tid både på Gjøvik og gjennom et utegående salgskorps. Men vi ser byggsektoren i og rundt Hamar som meget interessant, og vi har stor tro på at nyetableringen vil styrke markedsposisjonen vår i området ytterligere, forteller Stensrud.

Den nye avdelingen har rundt 500 pallplasser, og vil i oppstarten totalt telle fem ansatte. Det nye kontoret er etablert i et tidligere lastebilverksted på Midtstranda, hvor det er gjort omfattende ombygginger for å tilpasse lokalene.

– Hamar-avdelingen vil også ha en tett integrasjon med Gjøvik-kontoret, som allerede har god kontakt inn mot proff-markedet i området. Med det nye Hamar-kontoret vil vi i enda større grad kunne serve proffmarkedet i hele regionen, sier salgs- og markedssjef Henning Jansen.

Over hele landet
FagFlis har de senere årene vært gjennom en kraftig vekstperiode, og er tilnærmet landsdekkende.

– Hamar-kontoret blir vår 26. avdeling – og vil bli en viktig tilførsel for kjeden som helhet, sier Stensrud.

Kjeden har konsentrert seg om proffmarkedet, og dette har gitt resultater.

– Rundt 90 prosent av omsetningen i FagFlis Oslo kommer fra proffmarkedet, så privatmarkedet representer en mindre, men likevel viktig del av omsetningen, legger Jansen til.

Etablert i 1996
– L-Flis & Interiør AS ble startet opp i 1989 og var forløperen til det som er blitt FagFlis-kjeden. Kjeden ble etablert i 1996, sier Stensrud, som selv var sentral i utviklingen av kjeden, som nå har vokst seg opp blant de største i bransjen. FagFlis -kjeden har en sluttbruker-omsetning på rundt 500 millioner kroner

– Vi har bak oss et godt 2017 og inneværende år ser lovende ut. Konkurransen er hard, men vi kan tilby et godt totalprodukt. Vi har gode logistikkløsninger, som har bidratt vesentlig til den positive utviklingen vi har hatt de senere årene. Vi jobber målrettet for ytterligere å styrke vår posisjon, sier Stensrud.