Evakuerte rundt brennende fabrikk på Karmøy fikk dra hjem

Beboere i fire evakuerte boliger fikk natt til fredag dra hjem, selv om det ennå brenner ennå inne i en nedlagt fabrikk i Åkrehamn i Karmøy kommune rett ved.

Haugaland brann- og redningsetat rykket ut da første melding om brannen kom klokka 22.40, og da brannvesenet kom til stedet, var det allerede full fyr i bygget i Sjøenvegen. Evakuering av de nærmeste boligene ble besluttet av politiet etter at vindretningen snudde en drøy time seinere. Klokka 1.18 skriver politiet på Twitter at de evakuerte kan reise hjem igjen. Brannen er fortsatt ikke slukket, men både den og røyken er kraftig redusert.

– Det er ingenting som tyder på at det er folk i lokalene, som tidligere var en sildeoljefabrikk, enten brukt til produksjon eller lagring, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt til NTB.

– Vi kjenner foreløpig ikke til årsak, sier Fenne-Jensen.

Ifølge Haugesunds Avis var det naboer som varslet brannvesenet, da de hørte knitring utendørs.

– Da kikket vi ut, og så at flammene stakk opp over taket, og ut gjennom dørene i veggen der, sier Svein Tore Mannes til avisa.

Innsatsleder Frode Fidjeland sier til Haugesunds Avis at det har vært dialog med eier, som opplyser at det ikke skal være farlige gjenstander innendørs.

Slukningsarbeidet har vist seg komplisert, og innsatsleder Ole Martin Nordstrand i Haugaland Brann og Redning sier natt til fredag at de ikke tar sjansen på å sende folk inn i det gamle bygget, med mange hull og ukjent innhold.