Fire personer er skadd etter en brann i et siloanlegg på Toten. Tre er sendt til sykehus og en til legevakt. Brannen er ikke under kontroll. Alle nødetater rykket ut til stedet etter at det ble meldt om en eksplosjonsartet brann klokken 5.22 natt til tirsdag. Foto: Jon Olav Andersen/Totens Blad / NTB scanpix

Evakuerte kan flytte hjem etter silobrannen på Toten

Evakuerte i nabolaget fikk flytte tilbake etter at brannen i siloanlegget på Toten er klarert. Det var lenge fare for støveksplosjon, og området var sperret av.

– Brannvesenet har klarert siloen. De evakuerte kan flytte hjem. Det vil være vakthold utover kvelden og natta, opplyser politiet i Innlandet rett etter klokken 15 tirsdag.

Tre personer ble sendt til sykehus etter den eksplosjonsartede brannen på Lena i Toten som ble varslet klokken 5.22 natt til tirsdag. En av dem var alvorlig skadd. I løpet av formiddagen fikk brannvesenet etter hvert kontroll på brannen, men varslet om fortsatt mulig fare for eksplosjoner.

– Vi vet ikke hvor stor fare det er, men det er mye kornstøv i siloen, sa operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til NTB ved 11-tiden.

Det var blitt opprettet en sikkerhetssone på 100 meter rundt brannstedet, og to husstander med tre personer ble evakuert.

Det er ikke opplyst noe om årsaken til brannen. Inne i siloen var det biprodukter fra produksjon av solsikkeolje, skriver NRK.

Det er Felleskjøpet Agri som eier anlegget på Lena på Østre Toten.