<p>Korthekk-hjulgraveren DX165w er en vikitg nyhet på Doosans Bauma-stand.</p>Rosendal Maskin selger ti DA40 dumpere til Hæhre. Handelen ble inngått på Doosans Bauma-stand.Ole Marius Rosendal, Albert Kr. Hæhre og Kåre Rosendal på Doosans Bauma-stand.

Etterspurt korthekker fra Doosan

Rosendal Maskin kan nå tilby den første korthekk-hjulgraveren fra Doosan.

Tor Anders Høgaas, salgssjef for Doosan og Bobcat i Rosendal Maskin.

Tor Anders Høgaas, salgssjef for Doosan og Bobcat i Rosendal Maskin, mener korthekk-hjulgraveren DX165W-5 er etterspurt i markedet. 16,5-tonns maskinen blir lansert på Bauma-messen i München.

– Doosan har ikke hatt hjulgravere med kort hekk før, men det er egentlig en type maskin som har vært etterspurt i markedet lenge, opplyser Høgaas.

Skreddersydd

Han sier maskinene er skreddersydd for arbeid i og langs vei og andre trange steder.

– Vi har luftet for en del kunder at vi nå kommer med en slik maskin og det er mange som synes det er interessant nettopp fordi det er mye oppdrag der de står i det ene kjørefeltet å jobber, mens det går trafikk i det andre, sier salgssjefen.

Ingen partikkelfilter

Den nye hjulgraveren kommer med ny steg4 motor og Doosans nye hytte som ifølge Høgaas er konkurransedyktig både når det gjelder sikt, komfort og støynivå. Han legger også vekt på at Doosan-maskinene blir levert med motorteknologi uten dieselpartikkelfilter.

Liten hjulgraver

DX57w er en annen hjulgravernyhet som Doosan lanserer under Bauma-messen. 6-tonneren er en oppgradert versjon av den eksiterende DX55w-modellen. I praksis betyr dette oppgradert hytte og ny motor.

Vi tror små hjulmaskiner er noe som vil komme mer og mer, fordi de egner seg bedre enn store maskiner på en god del mindre oppgaver, sier Høgaas.