Eiendomsinvestor og styreleder i RBK, Ivar Koteng, skal avslutte Entreprenørdagen. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix.

Entreprenørdagen: RBK-Koteng skal lære entreprenørene å bygge kultur

Eiendomsinvestor og styreleder i RBK, Ivar Koteng, er invitert til Entreprenørdagen for å snakke om kulturbygging.

Administrerende direktør Kari Sandberg i EBA mener det å bygge felles kultur i et selskap er vesentlig for å lykkes. Bransjeforeningen har derfor invitert Koteng til å holde konferansens avslutningsforedrag.

Ivar Koteng tror mange entreprenører har litt å lære om kulturbygging.

– Mitt inntrykk er at entreprenørene er veldig opptatt av prosjektene og kanskje ikke like opptatt av kulturbygging i bedriften. Jeg er faktisk litt usikker på om entreprenørene er flinke til å bygge kultur, sier Koteng til Byggeindustrien.

Verdier
Han mener kulturbygging handler om å oppdage verdier som man ønsker å ta vare på og som skal etterleves i hverdagen.

– En av verdiene vi fokuserer på er at vi skal bli flinkere hele tiden. Vi skal gjøre ting riktig, men jeg mener det også er god læring i å gjøre noen feil. Vi prøver derfor å ufarliggjøre det å gjøre feil, sier Koteng.

Han påpeker at det er mekanismer i fotballag som også gjelder for entreprenører.

– Både fotballag og entreprenører må ha kultur for å gjøre en skikkelig jobb og å levere resultater. En entreprenør som ikke gjør jobben sin kan fort havne på «benken» i neste prosjekt, sier Koteng.

Solvik-Olsen kommer
Kari Sandberg i EBA er også fornøyd med at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har takket ja til å delta på Entreprenørdagen. Statsråden skal snakke om hva regjeringens satsing på infrastruktur betyr for entreprenørene.

Ifølge Sandberg er formålet med konferansen å sette bærekraft, digitalisering og forbedring på agendaen. Dette mener hun er svært viktige temaer som vil påvirke byggenæringens utvikling.

– Vi forsøker på denne konferansen å belyse tematikken fra ulike ståsteder. Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen kommer for å snakke om regjeringens satsing på infrastruktur, Deloitte vil snakke om verdiskaping, og vi har også invitert foredragsholdere fra SINTEF Byggforsk og NTNU som skal snakke om bærekraft og digitalisering. I tillegg vil det være bedriftsrepresentanter som deltar i debatt om entreprenørene har nok styrke og innovasjonskraft til å levere på regjeringens målsettinger, sier Sandberg.

Entreprenørdagen

* Entreprenørdagen og EBAs generalforsamling går av stabelen på Scandic Nidelven i Trondheim 31. mai.

* «Kompetanse og nyskaping for en bærekraftig næring» er overskriften for årets utgave av Entreprenørdagen.

* Etter konferansen og generalforsamlingen blir det omvisning på Rockheim, museum for populær-musikk og middag på Rockheim Panorama.

Det utvilsomt et spennende panel som skal diskutere om entreprenørene har det som skal til for å levere på regjeringens målsettinger. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen stiller i debatten sammen med daglig leder Albert Kr. Hæhre i BetonmastHæhre Anlegg, Steinar Myhre, konserndirektør anlegg i Skanska Norge og prosjektdirektør Johan Arnt Vatnan i Nye Veier.

Interessant for mange
Sandberg i EBA mener de har satt sammen et godt program for årets utgave av Entreprenørdagen.

– Vi har satt sammen et program som vi tror vil være både relevant og interessant for både entreprenører, byggherrer og myndigheter, sier hun. 

EBA-lederen forteller at de nå er over 100 påmeldte til konferansen.

Påmeldingsfristen er satt til 9. mai.