Jackons hovedkontor utenfor Fredrikstad. Foto: Jackon
Jackons hovedkontor utenfor Fredrikstad. Foto: Jackon

En av Jackon-eierne blir med over i BEWI

Mens en av de to eierfamiliene som nylig sa ja til å selge Jackon fikk oppgjøret i kontanter, valgte den andre å bli med over på eiersiden i BEWI.

Familien Solgaard, den ene av to eierfamilier i Jackon, har akseptert budet i form av kontantoppgjør, mens familien Akselsen, som eier de resterende 50 prosent av aksjene blir med videre på eiersiden i BEWI, skriver Jackon i en pressemelding.

- Vi velger oppgjør i BEWI aksjer fordi vi fortsatt ønsker å videreutvikle selskapet og fordi vi har stor tro på businessen som vi har drevet i over 60 år. Vi vil fortsette å bidra med all vår kunnskap for at et samlet selskapet skal drives på best mulig måte, siler Andreas M. Akselsen, talsperson for familien Akselsen, i meldingen.

- Vi kjenner BEWI godt fra før, og vi deler syn på hvordan vi kan utvikle det nye, kombinerte selskapet fremover. Vi er, på linje med familien Bekken, opptatt av å skape verdier for våre aksjonærer, kunder, ansatte og samfunnet, legger han til.

I meldingen skriver de at BEWI og Jackon utfyller hverandre svært godt både geografisk og produktmessig, og det er en logisk industriell sammenslåing som begge selskaper vil nyte godt av.

- Vi er rett og slett gode på forskjellige områder, og dermed kan vi spille hverandre enda bedre i et stadig tøffere marked, forteller Akselsen.

BEWI har skissert betydelige vekstambisjoner, både organisk og gjennom oppkjøp.

- Vi er glade for at Akselsen ønsker å bli med som aktiv eier i BEWI fremover og gleder oss til å bli bedre kjent med alle Jackon ansatte. Sammen skal vi skape Europas ledende og mest bærekraftige industriselskap innenfor isolasjon og emballasjeprodukter, sier Christian Bekken, administrerende direktør i BEWI i samme melding.