F.v.: Alexander Nesheim fra Prospective AS og Rolf Borgersen fra SV Betong AS. Foto: SV Betong
F.v.: Alexander Nesheim fra Prospective AS og Rolf Borgersen fra SV Betong AS. Foto: SV Betong

Eiendomsselskap kjøper SV Betong

Prospective AS har inngått en avtale om å kjøpe aksjemajoriteten i entreprenørselskapet SV Betong AS.

I en pressemelding skriver det Sandnes-baserte firmaet SV Betong at de med de nye eierne på plass får ny kapital som skal benyttes til å befeste entreprenørens posisjon i markedet og samtidig videreutvikle organisasjonen. Kjøpet får ingen innvirkning på selskapets pågående prosjekter eller inngåtte kontrakter, understreker de.

- Jeg er utrolig glad for at Prospective har blitt vår nye medeiere. Det sikrer oss en finansiell styrke og gir oss den langsiktige stabiliteten vi trenger, sier prosjektsjef og aksjonær i SV Betong AS Stian Tovslid i meldingen.

- Denne avtalen betyr også fortsatt trygge arbeidsplasser til de 135 dyktige medarbeiderne våre, de er vår viktigste ressurs. Sammen med de nye eierne skal vi også fortsette å gi våre kunder solid håndverk til konkurransedyktige priser, legger han til.

Også de nye eierne er naturlig nok fornøyd med sitt nye selskap.

- SV Betong AS er et tradisjonsrikt selskap med dyktige medarbeidere, sier Alexander Nesheim som er representant fra Prospective AS i pressemeldingen.

- SV Betong er i dag regional markedsleder innen betongarbeid, takket være lang erfaring og stor bredde i oppdragstyper. Vi er imponert over hvilken gjennomføringskraft de ansatte i selskapet viser, og dette vil ha stor betydning for utvikling av selskapet fremover. SV Betong AS er et fremoverlent selskap med en god blanding av erfarne og unge ansatte og er dermed godt rustet for fremtiden. Gjennom en kapitalforhøyning kommer vi som nye eiere til å tilføre betydelige midler som skaper et stabilt fundament for den fremtidige utviklingen, legger han til.

SV Betong skriver at 2020 har vært et svært krevende år for SV Betong AS med betydelig underskudd. De forteller at underskuddet i all hovedsak kan knyttes til prosjekter på Østlandet hvor selskapet har blitt påført betydelige tap som konsekvens av konkurser fra underleverandører. Samtidig understreker de at de i første halvår igjen hadde en positiv bunnlinje.

- Tilførsel av ny kapital har vært nødvendig for å sikre konsernets fremtidsutsikter og posisjon. Vi har søkt flere løsninger og valget falt på Prospective, da det har vært viktig for oss å sikre nye aksjonærer som ikke bare tilfører ny kapital, men som også kan bidra med kompetanse og som ønsker å videreutvikle entreprenørvirksomheten, sier Rolf Borgersen konstituert daglig leder i SV Betong AS i meldingen.