E.A.Smith-konsernet består av flere virksomheter, blant annet LSE Byggesystemer. Illustrasjonsfoto: E.A. Smith
E.A.Smith-konsernet består av flere virksomheter, blant annet LSE Byggesystemer. Illustrasjonsfoto: E.A. Smith

E.A. Smith passerte fire milliarder i fjor

E.A. Smith økte omsetningen til nær 4,3 milliarder kroner i 2021. Konsernets resultat før skatt endte på 207 millioner kroner.

– Våre medarbeidere har gjort en formidabel jobb og vist seg spesielt tilpasningsdyktige i situasjoner hvor vi til tider måtte stenge avdelinger på grunn av pandemien og opplevde knapphet på enkelte sentrale produkter. Selskapets verdier ble gjenspeilet i organisasjonens gjerninger under ekstraordinære omstendigheter, sier administrerende direktør Arne Reinertsen i en kommentar om 2021-resultatene.

Arne Reinertsen er administererende direktør i E.A. Smith. Foto: E.A. Smith
Arne Reinertsen er administererende direktør i E.A. Smith. Foto: E.A. Smith

I pressemeldingen skriver E.A. Smith at de har hatt solid vekst på tvers av konsernet, målt både i omsetning og tonnasje.

– Med turbulente tider viser lokal forankring og tilgjengelighet seg som et spesielt viktig tilbud for E.A. Smith sine kunder. Et godt proffmarked i 2021 har sammen med en positiv underliggende trend de siste syv årene resultert i en omsetning på 4,3 milliarder, EBITDA på 296 millioner og et resultat før skatt på 207 millioner, opplyser de i meldingen.

Ifølge tall fra proff.no hadde E.A.Smith en omsetning på litt over 3,3 milliarder i 2020, og et resultat på 60,8 millioner.

Konsernets kjernevirksomhet består av salg av byggevarer, trelast, stål, metaller og tilknyttet prefabrikasjon. De landsdekkende virksomhetsområdene profileres under merkenavnene Bygger´n, Smith Stål, LSE Byggesystemer, og huskonseptet Hiba Hus.

Konsernet eier også en betydelig eiendomsmasse som i hovedsak benyttes til egne aktiviteter og virksomheter.