Administrerende direktør Kari Sandberg i EBA. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Dette sier bransjeorganisasjonene om valget av Nye Veier-sjef

Både RIF, MEF og EBA mener Anette Aanesland er et godt valg for toppjobben i Nye Veier.

– EBA har ønsket Nye Veier velkommen som en utfordrende bestiller, og vi ser fram til å samarbeide med Anette Aanesland for å videreføre Nye Veiers viktige rolle i norsk samferdselsutbygging, sier administrerende direktør Kari Sandberg i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA).

Hun påpeker at Nye Veier er et nytt selskap og at valget av Aanesland sørger for kontinuitet i ledelsen. EBA fremhever også at den nye Nye Veier-sjefen har en variert bakgrunn og kjenner bransjen godt.

– De neste årene blir det spennende utfordringer som må løses i fellesskap av bestiller og entreprenører, for eksempel klima/miljø og bærekraft. EBA har møtt Anette som en person som ønsker et godt forhold til bransjen, og en som det er lett å ha dialog med, sier Sandberg.

RIF-sjef Liv Kari Skudal Hansteen.

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) ønsker Aanesland lykke til som ny administrerende direktør i Nye Veier og skiver i en kommentar til Byggeindustrien at det er veldig bra at det blir en kontinuitet i organisasjonen.

– Det at Aanesland er tidligere direktør for teknologi og utbyggingsstrategi gir oss trygghet på at Nye Veier vil fortsette å sette ambisiøse mål når det gjelder digitalisering og fortsatt bruk av Best Value metoden. Nye Veier har hatt fokus på sluttbrukerens behov, sikkerhet og samtidig redusere klimafotavtrykket. Dette er viktig også for RIFs medlemsfirmaer, kommenterer administrerende direktør  Liv Kari Skudal Hansteen i RIF.

–Dette blir supert. Hun vil sørge for kontinuitet i Nye Veier og vi kjenner henne som drivende dyktig, skriver administrerende direktør Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), i en SMS til Byggeindustrien.

Administrerende direktør Julie Brodtkorb i MEF. Foto:  Jørn Søderholm.