«What if… New York´s seagram Building was a hybrid building» av den colombianske arkitekten Jose Gustavo Garzon vant Metsä Woods Hybrid City-utfordring.

Dette er vinnerne av Metsä Woods internasjonale hybridbygg-konkurranse

Metsä Wood utfordret markedet til å skape hybridløsninger for bedre bærekraft og effektivitet. En colombiansk arkitekt stakk av med førstepremien.

Det skriver Metsä Wood i en pressemelding torsdag.

Metsä Woods Hybrid City-utfordring har hatt som mål å kombinere bærekraft og effektivitet ved hjelp modulbasert bygging som kombinerer tre og andre byggematerialer. Hybrid City-utfordringen fikk inn drøye 40 ideer fra 22 land.

– Konkurransen holdt svært høy standard. Blant de ti beste bidragene var det mange flotte innovasjoner og ideer som på egen hånd ville vært ekstremt interessante i enhver sammenheng, sier juryformann Jussi Björman, direktør, teknisk kundeservice i Metsä Wood.

Utfordringen var å velge en konstruksjon, en modul eller et konsept brukt i en eksisterende fleretasjes bygning av andre materialer enn tre og gi den nytt design ved å erstatte noen av materialene med tre. Kriteriene som konkurrentene ble dømt på i konkurransen har vært efektivitet, bærekraft og bruk av Metsä Woods laminerte finertre som hovedmateriale.

Vinneren av førstepremien på 10.000 euro var et design kalt «What if… New York´s seagram Building was a hybrid building» av den colombianske arkitekten Jose Gustavo Garzon.

– Løsningen viser god forståelse av forskjellige materialer og utnytter materialegenskapene i en optimal kombinasjon. Systemet er en byggemetode med stort potensial for høyhus i fremtiden, sier Björman i pressemeldingen.

Andrepremiene på 5.000 euro gikk til «Alexandra Road Estate Reimagined» av Frederick Pittman og «Villa Mokum, mostly wood, some steel and a concrete base» av Jasper Middelberg.

«Alexandra Road Estate Reimagined» av Frederick Pittman (til venstre) og «Villa Mokum, mostly wood, some steel and a concrete base» av Jasper Middelberg fikk delt andreplass i konkurransen.