Ill. Sanden + Hodnekvam Arkitekter
Ill. Sanden + Hodnekvam Arkitekter

Dette er vinnerne av arkitektkonkurransen om ny driftssentral og studentboliger på Gjøvik

Sanden + Hodnekvam Arkitekter, i samarbeid med MDH Arkitekter, har vunnet Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheims (Sit) arkitektkonkurranse for ny driftssentral og nye studentboliger i Merkantilvegen på Gjøvik.

– Konkurransen har vært gjennomført som wildcard-konkurranse, der unge og forholdsvis uetablerte arkitektkontorer konkurrerer, i samarbeid med et etablert arkitektkontor som fungerer som mentor, heter det i en melding fra Sit.

Kriterier for konkurransen var forhold til omgivelsene og stedstilpasning, arkitektonisk uttrykk og funksjonalitet, gjennomførbarhet, og miljø og energi.

– Vinnerforslaget Kollokvie mener vi er det forslaget som best svarer opp kriteriene for konkurransen, og vi gleder oss til å jobbe videre og utvikle dette forslaget, sier jurymedlem og boligdirektør i Sit, Lisbeth Glørstad Aspås, i meldingen.

Neste skritt er en samspillsfase hvor vinnerforslaget skal bearbeides med mål om å komme frem til en løsning som ligger innenfor kostnadsrammene for prosjektet.