Arkitekt: Code of Practice Architects GmbH

Derbigum med stor leveranse til nytt Sandnes-rådhus

Tak- og membranleverandøren Derbigum har levert 4.000 kvadratmeter Derbigum til Sandnes Rådhus som del av en prosjektsatsning i Norske Arkitekters Landsforbunds Framtidens Byer.

Det nye rådhuset i Sandnes er plassert nede ved havnen i sentrum og skal være et fyrtårn og forbilde for kommende bygg i området, som både et klimavennlig og arkitektonisk bygg. Rådhuset skal blant annet huse 350 av kommunens arbeidsplasser, bystyresal og publikumsfunksjoner fordelt på 11.825 kvadratmeter, skriver Derbigum i en pressemelding.

Prosjektet ‘’Felles Grunn’’ er tegnet av det tyske arkitektfirmaet Code of Practice Architects GmbH, og har som mål å halvere klimagassutslippene. Prosjektoppslaget er utarbeidet av Norske Arkitekters Landsforbund som del av Framtidens Bygg i Framtidens Byer.

En av leverandørene til rådhuset er Derbigum har levert 4000 kvadratmeter med membran. Selve taktekkingen har taktekkerfirmaet Sandnes Tak AS stått for.

- Vi er stolte over å være leverandør til et pilotprosjekt midt i et fremtidig satsningsområde i Sandnes. Det er viktig for oss å imøtekomme den økende etterspørselen etter bærekraftige og miljøvennlige byggematerialer. Derfor gjør vi alt vi kan for å redusere vårt miljømessige fotavtrykk med våre tak og membraner som har dokumentert levetid på minst 45 år. Dette er ikke kun bærekraftig, men også fornuftig for lommeboken, sier administrerende direktør Bengt Løkke i Derbigum i meldingen.