<p>Denne uken fikk europeisk fagpresse se  JCBs innovative hjullgraver Hydradig 110w. Den engelske maskinprodusenten beskriver Hydradig som revolusjonerende. </p>

– Denne maskinen vil endre bransjen

JCB bruker store ord om den nye maskininnovasjonen Hydradig.

Denne uken presenterte JCB 10-tonns hjulgraveren Hydradig 110w, som de beskriver som en av de viktigste innovasjonene i selskapets historie. Kloke hoder i JCB har brukt tre år på å utvikle et konsept der målsettingen har vært å skape en maskin med «best i klassen» egenskaper innen både sikt, servicetilgjengelighet, stabilitet, manøvrerbarhet og mobilitet.

- En gang i blant kommer det maskiner som endrer bransjen. Hydradig er en slik revolusjonerende maskin, sa JCBs mektige styreformann Lord Bamford under lanseringen.

Tim Burnhope, Chief Innovation and Growth Officer i JCB, var også tydelig stolt da han omsider kunne fortelle om maskininnovasjonen som var en godt bevart hemmelighet helt frem til lanseringen.

Ifølge Burnhope er maskinen et resultat av kundenes tilbakemeldinger.

– Kundene fortalte oss at de trengte en maskin som kunne levere uovertrufne kvaliteter innen både servicetilgjengelighet, stabilitet, manøvrerbarhet, sikt, og mobilitet. Vi visste svaret var å satse på noe helt nytt som kunne utfordre det eksiterende og som ville gi kundene noe de trodde ikke var mulig. Med JCB Hydradig har vi lykkes med å utvikle en maskin i ti tonnsklassen som levere på alle viktige områder, sa Burnhope.

Sikt fra førerhuset har stått meget sentralt under designet av Hydradig-maskinen. Plassering av motor og tanker i undervogna har åpnet muligheten for å designe overvognen slik at det er mulig å se alle fire hjul fra førerhuset uten bruk av speil og kameraer.

Maskindesignet, som bygger på mange av prinsippene til en teleskoptruck, sørger for et lavt tyngdepunkt og dermed en stabil maskin til tross for at det er en Zerotail-maskin.

Zerotail-svingen kombinert med svingradius på under fire meter og mulighet for både to-hjulstyring, fire-hjulstyring og krabbestyring, gjør maskinen skreddersydd for oppgaver i trange miljøer.

Hydradig-maskinen har en transporthastighet på maks 40 km/t.

JCB trekker også frem at alle sentrale servicepunkter er tilgjengelig fra bakkenivå.

JCBs hjulgraverinnovasjon blir vist for publikum for første gang under Bauma-messen i april.

Les mer om Hydradig og andre JCB –nyheter i neste utgave av Byggeindustrien som kommer ut i begynnelsen av april.