De fleste hjemme etter brann i Kristiansand

De fleste av de 50 registrerte beboerne får vende hjem etter at brannen i en boligblokk i Kristiansand er slukket. Tre personer er skadd.

Politiet meldte om røykutvikling i Marviksveien 9 klokken 3.15 på Twitter. Kort tid etter meldte de at en brann var slukket og at røykdykkere gjennomsøkte bygningen. Det er ikke fare for spredning, og situasjonen er under kontroll.

Rundt 20 personer ble ifølge politiet evakuert fra bygningen, men etter evaluering fra røykdykkere meddelte brannvesenet at alle beboere kunne vende hjem, unntatt de som bodde i etasjen der brannen oppsto.

– Vi er i løpende dialog med fagleder i brannvesen, og situasjonen utvikler seg fort. Men akkurat nå er det bare rundt en håndfull personer som er evakuert. Vi er i dialog med Kristiansand kommune om hva vi gjør med alternative sovesteder og lignende, sier operasjonsleder Frode Vang i Agder politidistrikt til NTB.

Blokken har ni etasjer, og det har vært mye røyk i trappeoppgangen. Politiet ba derfor beboere holde seg inne i leilighetene under utrykningen, bort fra de røykfylte gangene. Tre personer ble tatt med til legevakta med lettere skader.

– Kriminaltekniker er på vei til stedet og skal undersøke brannstedet, sier Vang.

Det har ikke oppstått trafikale problemer som følge av verken utrykning eller evakuering, opplyser operasjonslederen.