Divisjonssjef Rune Søreide (til venstre) og daglig leder Tarjei Hegland er to av de nye eierne av Huurre Norway. Foto: Privat

De ansatte overtar Huurre Norway

Daglig leder Tarjei Hegland og en gruppe ledende ansatte kjøper den landsdekkende entreprenørvirksomheten Huurre Norway AS og Huurre Montasje AS.

Det skriver Huurre Norway i en pressemeldig fredag.

Huurre Norway er en landsdekkende totalentreprenør fokusert på matvareindustrien i Norge, og omsatte for omtrent 352 millioner kroner i 2018.

Eierskiftet vil medføre en offensiv satsing på innovasjon, utvikling og kvalitet, skriver selskapet i meldingen.

Huurre Norway har siden oppstarten i 1946 fokusert på oppbevaring av mat og matsikkerhet. De har et eget kompetansesenter i Namsos for produktutvikling, og sortimentet strekker seg fra små kjøle- og fryserom til nøkkelferdige totalentrepriser hvor prosjektering inngår.

Huurre Norway har siden 1999 vært eid av Huurre Group Oy i Finland, men den gamle eieren ønsker nå å spisse fokus mot høyteknologiske løsninger, og selger seg derfor helt ut av den norske virksomheten.

Daglig leder i Huurre Norway AS, Tarjei Hegland har sammen med ledende ansatte og eksterne investorer kjøpt 100 prosent av aksjene i selskapet.

Transaksjonen ble gjennomført 23. januar, og inkluderer det heleide datterselskapet Huurre Montasje AS. Ny eier av Huurre Norway AS er Svalinn AS. Ny styreleder i Huurre Norway AS og Svalinn AS er Nils E. Haukeland.

Det er i dag totalt 95 ansatte i den Norske virksomheten og ingen av disse berøres på noen måte av transaksjonen, sett bort fra at enkelte nå er medeiere i virksomheten.

Daglig leder Tarjei Hegland har klokkertro på det nye, ansatteide Huurre Norway.

– Vi har hatt mange eiere opp gjennom årene, og det er mange som har tilført lite synergier. Vi har tjent penger, og har ikke fått investere pengene i selskapet. Vi ønsker å ha kontroll på selskapet selv, og vi tror vi vil fungere veldig godt på egen hånd. Dette vil gi en kreativitet og en energi her som våre kunder vil få stor glede av, sier Hegland til Byggeindustrien.