Foto: P. Olesen/NG Group
Foto: P. Olesen/NG Group

Danske P. Olesen blir en del av NG Group

Norsk Gjenvinning-konsernet har gjennomført et oppkjøp i Danmark.

– Oppkjøpet av P. Olesen styrker NG Group vesentlig i Danmark og er samtidig et viktig steg videre i satsningen på sirkulære løsninger innen bygg og anlegg, skriver selskapet i en pressemelding.

P. Olesen har rundt 200 ansatte og en årlig omsetning på cirka 600 millioner norske kroner, og er et riveselskap med spesialisering i ombruk og sirkulære løsninger for byggavfall.

Familieselskapet ble etablert for over 50 år siden.

NG Group har nå 2.300 ansatte og en omsetning på 8,4 milliarder kroner.

Konsernet har anlegg i Norge, Sverige, Danmark og Polen.

Konsernsjef Bjørn Arve Ofstad understreker i meldingen at gruppen skal fortsette sin vekst i Norden med formål om å pionere sirkulære løsninger.

– Med P. Olesen legger vi et solid grunnlag for videre lønnsom ekspansjon i regionen. Vi har stor tro på selskapet, som med sin unike markedsposisjon i Danmark, bringer verdifull kompetanse og potensial. Vi ser frem til reisen videre sammen og er glade for at familien Olesen blir med som aksjonær i NG Group, sier konsernsjef Bjørn Arve Ofstad.

– I NG Group ser vi et virkelig godt samsvar i grunnleggende verdier og en enestående mulighet til å utvikle aktivitetene i Danmark sammen, til fordel for både eksisterende og nye kunder - spesielt innen gjenvinning og sirkulær tenkning. Vi ser frem til samarbeidet med NG Group og deres dyktige medarbeidere, uttaler eierdirektørene Henrik, Peter og Kenneth Olesen i P. Olesen.

Lederen for Urban Reuse i NG Group, Are Strøm, ser store muligheter for fremtiden.

– Jeg har fått mulighet til å bli kjent med P. Olesen gjennom 1,5 år nå, og er utrolig glad for at vi har fått P. Olesen med på laget. Deres omfattende erfaring fra bygg og anlegg, samt løsninger innen avfallshåndtering og gjenvinning, vil styrke vår evne til å levere sirkulære løsninger i stor skala og skape verdi for våre kunder, sier Are Strøm.

ledelsen i P. Olesen sammen med ledelsen i Urban Reuse, en del av NG Group. Foto: P. Olesen/NG Group
ledelsen i P. Olesen sammen med ledelsen i Urban Reuse, en del av NG Group. Foto: P. Olesen/NG Group