Dansk arkitektfirma satser i Norge

- Vi gjør ikke noe halvhjertet, forteller Mette Louise Jepsen som er leder for SKALA Arkitekters nye kontor i Oslo.

SKALA Arkitekter er spesialister innenfor boliger, skoler og institusjoner, som har over 30 års erfaring i Danmark. Nå retter de for første gang oppmerksomheten utover landets grenser, og har åpnet et arkitektkontor i Oslo.

- Norge er et spennende og stabilt marked som har vært i vekst i mange år. Vi ser mange muligheter her og vi kan blant annet supplere med fremtidssikre skoler som vi har mye erfaring med fra Danmark. Det er selvfølgelig også en fordel at det norske markedet likner det danske med store likheter innenfor konkurranser og reguleringer, sier arkitekt og leder for det nye arkitektkontoret i Oslo, Mette Louise Jepsen i en pressemelding.

Hun jobber nå sammen med ledelsen i SKALA Arkitekter om en konkret strategi for vekstplanene i Norge. Jepsen kan derfor ikke komme med eksakte tall på hvor mye de skal investere eller hvor mange de vil ansette.

- Norge kommer til å bli et viktig marked for oss og vi kommer til å satse stort. Vi gjør ikke noe halvhjertet. Derfor blir det selvfølgelig også satt av nødvendige midler til prosjektet, og vi skal ansette så mange at vi for alvor kan etablere oss her, sier Jepsen.

Samtidig søker SKALA Arkitekter samarbeidspartnere i Norge og de er nå i dialog med flere potensielle firmaer – og de har både store og små samarbeidspartnere i kikkerten.

– Vi søker etter samarbeidspartnere hvor vi kan supplere hverandre slik at vi sammen kan by inn på et bredere felt av oppgaver. Samarbeidspartnere kan derfor være både små og mellomstore arkitektkontorer, landskapsarkitekter, ingeniører og entreprenører, sier hun.