Bjørn Risa (til venstre) går inn i rollen som administrerende direktør i Risa AS etter Trond Viding Tvedt.

Dagens Næringsliv: Samarbeid strandet mellom Risa og Stangeland

Rogaland-entreprenørene Stangeland og Risa går videre hver for seg. Dette settes i sammenheng med at Risa-sjef Trond Viding Tvedt denne uken forlot selskapet.

Det skriver Dagens Næringsliv i en artikkel torsdag.

Denne uken gikk toppsjefen i Risa, Trond Viding Tvedt, av etter omtrent syv år som administrerende direktør i entreprenørselskapet.

– Det er i dag ikke samsvar mellom eier og meg selv omkring hvilke strategiske valg som er de rette for å oppnå en god posisjon og inntjening i dette markedet, og vi er ikke fornøyde med dagens inntjening, het det i en uttalelse fra Trond Viding Tvedt i en pressemelding som ble sendt ut fra Risa-konsernet tidligere denne uken.

Dagens Næringsliv (DN) skriver at hverken Trond Viding Tvedt eller eieren av Risa AS, Bjørn Risa, har ønsket å si mer om saken, men avisen erfarer at avgangen kommer etter et strandet forsøk på samarbeid mellom Risa og hovedkonkurrenten Stangeland lenger nord på Jæren.

– Dette har jeg ingen kommentar til, sier Bjørn Risa til DN, som heller ikke har fått tak i Trond Viding Tvedt.

Olav Stangeland, hovedeier i Stangeland Maskin, har følgende kommentar til avisen:

– Jeg kan bekrefte at vi har diskutert dette. Vi hadde betingelser knyttet til dette samarbeidet som ikke foreløpig er oppfylt. Vi er klar for samarbeid om slike prosjekter. Men foreløpig er diskusjonene med Risa stoppet litt opp.