Foto: Rune Edøy / Tidens Krav

Da Arbeidstilsynet så denne videoen, stanset de arbeidet tvert

En usikret arbeider på en skøytehall i Kristiansund ble filmet da han akte ned taket mot en lift mandag.

Det skriver Nordmøre-avisen Tidens Krav i en artikkel på sine nettsider. Det var Tidens Krav-journalist Rune Edøy som oppdaget hendelsen og fanget den på kamera.

– Det så veldig skummelt ut og kan umulig være lov, kommenterer Edøy.

Lokalavisen oversendte videoen til Arbeidstilsynet, som rykket ut til skøytehallen. Arbeidet på taket ble stanset av tilsynet i påvente av at byggherrene kunne dokumentere forsvarlige sikringstiltak.

Det er det finske firmaet Besthall som har ansvaret med å bygge Norges fjerde skøytehall, men det er en underentreprenør fra Estland som utfører det fysiske arbeidet i Kristiansund. Konsulent for byggherre Arena Nordvest, Frode Bjerkelund, er prosjektleder.

– Besthall var ikke blid på dette. Firmaet som er her, har allerede fått 1.000 euro i bot for at det ikke var sikringstiltak på taket, sier Bjerkelund til Tidens Krav.

Bjerkelund sier til avisen at han allerede har oversendt dokumentasjon til Arbeidstilsynet om hvordan arbeidet på taket skal foregå.

– Vi har sikring, og alt gjøres etter boken. Det ble det også gjort fredag og lørdag da vi hadde samme type arbeid. Men nå var det altså en som var oppe på taket uten sikring. Det skal ikke skje igjen, forsikrer Bjerkelund.