Espen Johannessen i Hybeko (fra venstre), Roy Lund i Cramo, Stian Flogstad i Cramo, Pål Tveitan i Hybeko og Thomas Astrup i Cramo. Foto: Cramo

Cramo kjøpte fem nye Hybeko-lifter

Cramo fikk nylig levert fem nye tunnellifter fra Hybeko for å møte et stadig økende behov for tunnelrehabilitering og nye tunnelstrekninger.

Det skriver Cramo i en pressemelding torsdag.

De nye liftene er en del av Cramo sin satsing på tunnelprosjekter i Norge, skriver de i meldingen.

– Behovet for oppgradering og rehabilitering av norske veistrekninger og tunneler blir stadig større. I tillegg vet vi at det ligger mange nye prosjekter i pipeline. Derfor har vi gått til innkjøp av fem nye tunnellifter for å utvide sortimentet innenfor nettopp denne nisjen, uttaler Roy Lund, produktdirektør i Cramo Norge.

Tunnel-liften er utstyrt med en bryter som kan veksle mellom vanlig lift med høyde på ti meter og tunnel-lift med en maksimal plattformhøyde på seks meter. I sistnevnte modus har liften helling på åtte grader foran og bak – og sideveis helling på fem grader, heter det i meldingen.

I standard lift modus tillater tunnel-liften fra Hybeko henholdsvis to og tre grader. Det betyr at man slipper å kjøre opp og ned med støttebein ved flytting i hellinger.

– Vi synes absolutt at det er spennende å samarbeide med Cramo. De har et bredt geografisk nedslagsfelt og mye kompetanse i liftmarkedet og anleggsmarkedet generelt, sier Espen Johannessen, daglig leder i Hybeko.

Liftene er, ifølge pressemeldingen, tilgjengelige for utleie hos Cramo nå.